Gradonačelnik u Stajićevu: širi se mreža atarskih puteva

U cilju kreiranja što boljih uslova za ukupan razvoj agrara na teritoriji Grada Zrenjanina, u toku su radovi na izgradnji i uređenju atarskih puteva.
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima, prisustvovao je početku radova na izgradnji atarskog puta u Stajićevu, ukupne dužine 2.200 metara.
 
 
 
Tom prilikom istakao je da uređeni atarski putevi omogućavaju lakši i bezbedniji pristup imanjima.
"Prepoznajemo potrebu poljoprivrednika i ulažemo ne mala sredstva u izgradnju atarskih puteva. Paori takođe ulažu puno u kupovinu nove i savremene mehanizacije, a na nama je da im obezbedimo što bolje uslove da dođu do svojih njiva i imanja, i ove godine opredelili smo 74 miliona dinara za ovu namenu. Ukupno ćemo izgraditi 7.000 metara puta kroz atare, a danas obilazimo radove u Stajićevu gde će biti izgrađeno 2.200 metara, sa ambicioznim projektom ulazimo i u narednu godinu", rekao je Janjić.
 
 
 
Izgradnja ovog puta, ipak najviše znači poljoprivrednicima iz Stajićeva i okolnih sela.
"Atar Stajićeva zauzima površinu od približno 5.000 ha zemljišta, i paorima je izuzetno značajno da imaju uređene puteve do njiva. Pre dve godine završili smo radove na izgradnji atarskog puta koji je spojio Orlovat sa Stajićevom, i samim tim smo skratili put dolaska do parcela. Zahvaljujem se ovom prilikom Gradu Zrenjaninu na razumevanju i naporima koje ulaže za razvoj poljoprivrede", rekao je Nemanja Milinković, član Saveta MZ Stajićevo.
 
 
Radove u Stajićevu sa gradonačelnikom obišli su i njegov pomoćnik Dragan Ćapin, član Gradskog veća zadužen za resor mesnih zajednica Pero Pilipović, načelnik odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić i predsednik Saveta MZ Stajićevo Svetozar Stefanov.