Novi predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan posetio Zrenjanin

Nakon što je jula ove godine izabran za predsednika Sportskog saveza Vojvodine, nekadašnji proslavljeni odbojkaš Slobodan Boškan danas je posetio Zrenjanin. U sklopu redovnih aktivnosti, on je, zajedno sa generalnim sekretarom SSV mr Mladenom Stojšinom, razgovarao s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, pomoćnicima Simom Salapurom i Draganom Ćapinom i šefom Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Jovanom Vukanovićem, a sastanku su prisustvovali i čelnici gradskog Sportskog saveza - generalni sekretar Vukosava Đapić Atanacković i predsednik Rajko Petrović. Nakon ovog sastanka, gosti iz SSV posetili su i Sobu sporta u Narodnom muzeju.  
 
 
 
“Cilj našeg dolaska jeste pružanje podrške Sportskom savezu grada Zrenjanina, a s gradonačelnikom i čelnicima Sporstkog saveza smo imali priliku da razgovaramo o saradnji između grada i Sportskog saveza. Mogli smo čuti da tu nema nikakvih problema, da sve odlično funkcioniše, da svi klubovi imaju podršku grada, što je posebno značajno u današnje vreme kada nije lako zaraditi za sport i sportske klubove, da mogu da funcionišu, da opstanu i da planiraju rad i aktivnosti. U moje ime i u ime Sportskog saveza Vojvodine mogu samo da se zahvalim Gradu Zrenjaninu na ukazanom gostoprimstvu”, izjavio je nakon sastanka u Gradskoj kući Slobodan Boškan
 
 
 
Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo zbog razgovora sa nekadašnjim reprezentativcem, sada sportskim radnikom, i kako je rekao, “čovekom koji razume funkcionisanje sporta, klubova i sportskih organizacija”.
“Vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Poznato je da mi u Zrenjaninu pomažemo sportske klubove ali, nažalost, naši vrhunski klubovi nemaju generalne sponzore koji mogu da prate njihov rad, tako da se to u najvećoj meri svelo na budžet grada. Mi pokušavamo, ne samo kroz direktno finansiranje klubova, da im omogućimo i kvalitetan prostor za rad i treniranje i samo u prethodne dve godine, podsetio bih, otvorili smo četiri nove sportske sale, renovirali halu “Medison”, dosta novca uložili u naš bazen, uradili smo veliki projekat za rekonstrukciju Gradskog stadiona i očekujemo da, pre svega uz podršku Pokrajine, krenemo naredne godine i u te velike radove”, rekao je Janjić i dodao da očekuje dalju podršku Sportskog saveza Vojvodine i zajedničko učešće u organizaciji sportskih manifestacija u Zrenjaninu. 
 
Boškan je član čuvenog tima koji je 2000. godine u Sidneju osvojio zlatnu olimpijsku medalju za SR Jugoslaviju. Sa reprezentacijom je osvojio i bronzanu, odnosno srebrnu medalju na evropskim prvenstvima 1995. i 1997. godine, srebro na Svetskom prvenstvu 1998. godine i bronzu na Svetskom kupu 1996. godine. Igrao je za više klubova u našoj zemlji i inostranstvu. Karijeru je počeo u novosadskoj “Vojvodini” 1995. godine, a završio 2011. u OK “Budvanska rivijera”.