Ministar Knežević i gradonačelnik na plivačkom oproštaju Miroslave Najdanovski

Tradicionalni plivački miting “Velika nagrada Srbije - Kup Zrenjanina 2017” održan je prethodnog vikenda na bazenu Sportskog centra “Jug”. U subotu je upriličeno svečano otvaranje, a posle dve decenije plivačke karijere, tri nastupa na Olimpijskim igrama i više evropskih i svetskih šampionata, poslednju trku u bazenu u kom je i počela da se takmiči, otplivala je dugogodišnja reprezentativka naše zemlje Miroslava Minja Najdanovski
 
 
 
Između ostalih rezultata, bila je prvakinja Mediterana na 100 metara slobodno 2009. godine, a vlasnica je državnih rekorda na 50 i 100 metara slobodno i 50, 100 i 200 metara slobodnim stilom u 25-metarskom bazenu, uz nebrojene titule državne prvakinje.  
 
Plivačkom mitingu i oproštaju Najdanovske prisustvovala je brojna publika, a uz njenu porodicu i članove Plivačkog kluba “Proleter”, na zrenjaninskom bazenu bili su i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac, zamenik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Uz čestitke na dugoj i uspešnoj karijeri, posebne poklone plivačici uručili su Boris Drobac i Čedomir Janjić
 
 
 
Zahvaljujući svima na čestitkama, Najdanovska je dan nakon poslednje trke objavila da je “prethodni dan bio specijalan dan u njenom životu. 
“Završila sam uspešnu karijeru koja je trajala 20 godina. Hvala svima koji su došli da podele ovaj trenutak sa mnom", napisala je Miroslava. 
 
 
Fotografije: Sportski portal "Sport info", www.sportinfo.rs