Novi asfalt u Mihajlovu - investicija vredna 3 miliona dinara

Ulica Košut Lajoša u Mihajlovu još jedna je u nizu, u naseljenim mestima na teritoriji Grada Zrenjanina, koja je dobila novu asfaltnu podlogu. Povodom završetka radova u delu te ulice, u dužini od 400 metara, Mihajlovo je danas posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, pomoćnikom Draganom Čapinom, članom Gradskog veća Perom Pilipovićem  i načelnikom Odeljenja Gradske uprave za privredu, lokalni ekonomski i ruralni razvoj, izgradnju i uređenje grada i zaštitu životne sredine Goranom Kravarušićem.
 
 
Gradonačelnik se osvrnuo na nedavno realizovane komunalne investicije u tom i drugim mestima, pre svega na asfaltiranje ulica i izgradnju atarskih puteva.
“Prethodnih godina dosta asfalta smo ugradili u Mihajlovu, nekoliko ulica je završeno, ova je tada ostala do pola urađena i uspeli smo da napravimo finansijsku konstrukciju da, evo, pred kraj godine, asfaltiramo i preostalih 400 metara. Investicija je vredna oko 3 miliona dinara i praktično i posle završetka građevinske sezone završavamo neke infrastrukturne radove i posebno nam je drago što to radimo upravo u naseljenim mestima”, istakao je Janjić i najavio neke projekte za narednu godinu.
 
 
“Puno kilometara atarskih puteva urađeno je ove godine u nekoliko naseljenih mesta, o čemu se možda nedovoljno i izveštava i govori, ali nama je bitno da su, pre svega, poljoprivrednici koji koriste te puteve zadovoljni. Radili smo atarske puteve u dužini od nekoliko kilometara u Farkaždinu, Belom Blatu, započeli smo veliku investiciju izgradnje puta od Taraša do puta Melenci-Kumane, ove godine mislim da ćemo uraditi kilometar ipo, a do maja naredne godine hoćemo da završimo punu dužinu od 4 kilometra. Siguran sam da će to značiti i poljoprivrednicima iz tog dela, ali i meštanima Taraša, Elemira i svima koji koriste taj pravac”, naveo je gradonačelnik.   
 
 
Predsednik Saveta mesne zajednice Mihajlovo Tot Erne zadovoljan je saradnjom sa lokalnom samoupravom Grada Zrenjanina i obavljenim radovima u selu.
“Urađen je veći deo komunalne infrastrukture u selu, a nakon završene vodovodne mreže nedostaje nam još da izgradimo kanalizaciju. Završetak ulice Košut Lajoša dosta znači meštanima, jer nam je cilj da asfalt bude ispred svake kuće, a posebno tamo gde ne postoji pešačka staza, kao što je ovde slučaj. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da završimo delove još nekih ulica gde nema asfalta”, rekao je Tot nakon današnjeg obilaska ulice Košut Lajoša u tom selu.