Članice Ženske odborničke mreže obradovale mališane u elemirskom vrtiću

Članice Ženske odborničke mreže i Saveta za ravnopravnost polova grada Zrenjanina posetile  su  mališane u vrtiću u Elemiru i tom prilikom uručile im  novogodišnje paketiće. Ženska odbornička mreža,  između ostalog,  zalaže se za poštovanje prava  žena i dece, kao  i  podršku i zaštitu porodice.
 
Odbornice u Skupštini grada Zrenjanina, okupljene oko Ženske odborničke mreže, ističu da treba da postoje jednake mogućnosti za decu sa sela, kao i one  iz grada. 
 
 
 
“Nije čest slučaj da se u naseljenim mestima otvaraju vrtići, a Elemir je primer dobre prakse. U okviru mera populacione politike, dobro je što je u ovom selu otvoren vrtić za decu uzrasta od tri i četiri godine, kako bi se mamama omogućilo da budu i majke i poslovne žene. Time je  ispunjen i jedan od ciljeva ove mreže koja se bori protiv svake vrste diskriminacije”, navodi se u saopštenju Ženske odborničke mreže povodom ove posete.
 
Sa decom su se družile Ljuba Travica, zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina, Bosiljka Božić, predsednica Saveta za ravnopravnost polova i odbornice Radmila Marković, Svetlana Vukobratović, Zorica Vučković, Jovana Erdeljan i Lepa Arambašić, koja je ujedno i koordinatorka Ženske odborničke mreže. 
 
 
 
Deca u elemirskom vrtiću bila su oduševljena posetom, zauzvrat su otpevala nekoliko pesmica, napravila srca i cvetiće od kocaka i pozvali odbornice da ponovo dođu kod njih. 
 
Akciju Ženske odborničke mreže pomogli su Auto-centar “Tanasić”, “Tradicionalni ćevap” i preduzeće “Ciki Valter”.