Dobra saradnja Grada i okruga

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovao je danas, zajedno sa predsednicima opština, sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

Sednicu je sazvala načelnica okruga Snežana Vučurević, a kako je dnevnim redom predviđeno data je informacija o spremnosti lokalnih javnih službi za zimski period i radu republičkih i pokrajinskih inspekcija, nadležnih za Okrug, u prethodnom periodu.

 

 

 

Tokom sednice zajednički je ocenjeno da je saradnja Upravnog okruga, Grada Zrenjanina i opština Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište i Sečanj u prethodnom periodu bila veoma dobra, a po rečima načelnice, to se posebno moglo videtu u slučaju primene Zakona o ozakonjenju i popisu nelegalnih objekata na području okruga.

 

 

 

Gradonačelnik je rekao da je primetan napredak i da su zahvaljujući boljoj saradnji rešeni i određni problemi na teritoriji okruga, jer se neki od njih nisu mogli rešiti bez pomoći republičkih organa. 

 

 

 

U nastavku sednice potpisan je i Međuopštinski sporazum o saradnji na razvoju Geografskog informacionog sistema (GIS). 

Miodrag Bogunović, koordinator GIS u Gradskoj upravi Zrenjanin, rekao je da će Grad ponuditi logističku podršku - obuku, tehničku podršku i saradnju, a zaposlenima će primena sistema olakšati posao.