Donacije zrenjaninskom Domu zdravlja "dr Boško Vrebalov"

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Dom zdravlja "Dr Boško Vrebalov" i tom prilikom uručio ključeve dva vozila koje je Grad obezbedio za potrebe te ustanove i ujedno prisustvovao primopredaji centralnog sterilizatora, dar “Dunav osiguranja” toj zdravstvenoj ustanovi.  

 

 

Zajedno sa gradonačelnikom, u poseti su bili i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Gradonačelnik Janjić je istakao je da je iz gradskog budžeta tokom ove godine izdvojeno dosta sredstava u renoviranje zdravstvenih ambulanti u naseljenim mestima, koje će i obići u narednom periodu. 

 

 

- Dečiji dispanzer bio je u veoma lošem stanju, uspeli smo da obezbedimo donatora koji je zamenio deo dotrajale prozore, a vrednost te donacije je oko 14.000 evra. Veoma mi je drago što u našem gradu rade društveno odgovorne kompanije koje imaju osećaj za sredinu u kojoj posluju i ja se danas zahvaljujem kompaniji “Dunav osiguranje” jer su pomogli našem Domu zdravlja. Nadam se da će i ostali slediti ovako dobar primer. Kao što sam to i ranije rekao, očekujem od svih menadžera naših javnih preduzeća i ustanova, između ostalog i Doma zdravlja, da se na različite načine snalaze, jer nije samo gradski budžet izvor primanja, a ovo je svakako dobar primer kako može dobro da se radi - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

     

Direktor Miodrag Subić zahvalio se Gradu Zrenjaninu i kompaniji “Dunav osiguranje” koja je omogućila nabavku sterilizatora - parnog autoklava namenjenog Službi dečije stomatologije i Službi pedijatrije za sterilizaciju instrumenata. 

 

 

- Ova dva automobila će biti uručena Kućnom lečenju i Patronažnoj službi i građani će ih videti kako krstare gradom. Zaista se zahvaljujem gradonačelniku koji je obezbedio donatora pa smo uspeli da zamenimo stare dotrajale prozore i svetlarnik na objektu dispanzera - rekao je Subić i dodao da Dom zdravlja ima decenisjki dobru sradnju sa kompanijom “Dunav osiguranje”, a da je ta kompanija u poslednje tri godine uložila u Dom zdravlja preko dva miliona dinara.

- I ovaj poklon zaista je koristan. Imali smo sličan, stariji, a novi sterilizator će nam dobro doći jer će biti korišten za potrebe najmlađih pacijenata - kazao je Subić. 

 

 

Stanko Kasap, šef Službe za prodaju osiguranja u filijali Zrenjanin rekao je da “Dunav”, kao društveno odgovorna kompanija, od prihoda koji ostvaruje, značajan deo izdvaja u ovakve i slične donacije.

- Smatram da je ovo najbolji način za pomoć i da će svi građani Zrenjanina imati koristi od poklona, nadam se da će naša uspešna saradnja biti nastavljena i da ćemo biti u situaciji da pomognemo i drugim ustanovama - rekao je Kasap.