Drekslmajer proslavlja 10 godina uspešnog poslovanja

Drekslmajer  Group je osnovao lokaciju u Srbiji - Zrenjaninu na današnji dan pre tačno deset godina. Za samo tri meseca hala je opremljena savremenom opremom za proizvodnju kablovskih sistema. Za buduće radnike, njih blizu 600, organizovane su stručne obuke i treninzi. Ovo je bila najveća strana investicija u Srbiji te godine.

 

 

Početkom 2008. godine pokrenuta je proizvodnja električnih sistema za kupce iz premijske automobilske industrije. Samo tri godine kasnije, Zrenjanin postaje prva lokacija u istoriji Drekslmajer group koja istovremeno može da snabde dve fabrike jednog nemačkog proizvođača premijum automobila po principu „Just-in-Sequence“. Uspešno je završena i implementacija standarda kvaliteta razvoja, proizvodnje i instalacije električnih sistema za automobile.

2012. godine, sa osvajanjem novog klijenta i novog ugovora, došlo je i do izgradnje druge proizvodne hale. Broj zaposlenih naglo raste, intenziviraju se obuke novih kolega i proširuju kapaciteti. Drekslmajer Group postaje najveći poslodavac u regionu.

 

 

Uspeh lokacije u Srbiji iz godine u godinu raste. Već sledeće godine pogon u Zrenjaninu dobija  nove naloge i aktivira nove proizvodne linije. Zbog potrebe da poveća kapacitet proizvodnje, Drekslmajer Group 2015. godine počinje sa izgradnjom treće proizvodne hale u Zrenjaninu. Ostvarena je potpuno integrisana proizvodnja.

2017. godina je za lokaciju u Zrenjaninu bila ispunjena novim projektima i proizvodima, kao i novim zapošljavanjima.

- Kada se osvrnemo na poslednjih 10 godina, čitav tim Drekslmajera u Srbiji može biti veoma ponosan na ono što je postignuto. Počeli smo od prazne fabričke hale i nekoliko stotina zaposlenih i odrasli u jednu od najvećih kompanija u čitavom regionu sa više od 5000 kolega. Ovo je izazov koji zaista nije lak. Želim da čestitam svima u našoj Drekslmajer porodici za ono što su ovde napravili tokom predhodne decenije. Razlog našeg uspeha je konstantno poboljšanje iz dana u dan. Imamo nekoliko novih proizvoda za implementaciju u narednoj godini i to je naš prioritet. Nakon što završimo ovu fazu, moramo se fokusirati na optimizaciju naših procesa kako bismo osigurali glatku proizvodnju u narednim godinama. Radujemo se prosperitetnoj budućnosti u Zrenjaninu zajedno sa našim zaposlenima -  rekao je generalni direktor  pogona u Zrenjaninu Michael Wagner.

 

 

Drekslmajer Group kao najveći poslodavac u regionu ima odgovornost i prema lokalnoj zajednici, a kako navode, donacijama pokušavaju da unaprede kvalitet života stanovnika Zrenjanina i okolnih mesta.

- Tokom predhodnih godina donirali smo medicinsku opremu i aparate zrenjaninskom porodilištu i odeljenju pedijatrije, Predškolskoj ustanovi Zrenjanin doniran je SpineScan aparat. Pridružili smo se i akciji Udruženja "Čep za hendikep" donirajući svoj plastični otpad i postavljajući posbne kutije za prukupljanje plastičnog materijala u našim kantinama. Učestvovali smo i u akciji fonda B92 "Bitka za znanje" i zrenjaninskim osnovnim školama  "Vuk Karadžić"  i  "2. oktobar" donirali po 5 mBot robota koji su jednostavni za sklapanje i programiranje i nude vrlo jednostavan ulazak u svet robotike za najmlađe - naveli su u Drekslmajeru.

Za učenike Elektrotehničke škole "Nikola Tesla", obrazovni profil Elektroinstalater, organizovano je stručno obrazovanje i praksu u fabrici dva dana u nedelji. U tu svrhu formirana je posebna učionica, opremljena savremenim alatima i mašinama u kojima se učenici praktično obučavaju i pripremaju za budući rad, sve sa stalnim radom uz mentora kog je postavio Drekslmajer, a koji će nadgledati njihov razvoj tokom cele školske godine i obezbediti im neophodno znanje i podršku.