Ljudski resursi Grada Zrenjanina najbolji u Srbiji

Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu je, u okviru zajedničkog projekta Evropske Unije i Saveta Evrope Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, oktobra 2016. godine raspisala Javni poziv za prijavu gradskih i opštinskih uprava za realizaciju paketa podrške za unapređenje upravljanja ljudskim resursima. Javni poziv je raspisan u cilju izbora 20 gradskih i opštinskih uprava u kojima će paket podrške biti realizovan, a Grad Zrenjanin je izabran među 92 pristigle prijave. 
 
Gradonačelnik Zrenjanina obrazovao je Radnu grupu za ljudske resurse, u čijem su sastavu bili zamenik načelnice Gradske uprave Miloš Korolija, načelnica Odeljenja za ljudske resurse i pravne poslove Sanja Marić, načelnica Odeljenja za opštu upravu Sofija Anđelković, zamenica načelnice Odeljenja za ljudske resurse i pravne poslove Đina Darijević i Jelena Nikolić, zaposlena u Odseku za ljudske resurse i radne odnose. 
 
 
Radna grupa za ljudske resurse intenzivno je radila u periodu od februara do novembra ove godine na ispunjavanju svih obaveza i zadataka koje je zahtevao Savet Evrope. Takođe, u navedenom periodu, zaposleni u Gradskoj upravi pohađali su različite obuke i realizovane su brojne aktivnosti stručnog usavršavanja, a sve sa krajnjim ciljem kvalitetnijeg pružanja usluga građanima. 
 
Nakon tih devetomesečnih aktivnosti, Radna grupa za ljudske resurse postigla je najbolje rezultate od svih gradova i opština i time je Grad Zrenjanin zauzeo prvo mesto u Republici Srbiji u oblasti ljudskih resursa.
 
U ime Grada Zrenjanina, sertifikat za uspešno učešće u projektu Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi na završnoj Konferenciji u Beogradu primio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.