Održana 20. sednica Gradskog veća - reizbor načelnice Gradske uprave

Gradsko veće zasedalo je danas 20. put u ovom sastavu, pod predsedavanjem gradonačelnika Čedomira Janjića, a razmatrano je nekoliko proceduralnih tačaka i predloga o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve. 
 
Četiri tačke našle su se na dnevnom redu zbog reizbora načelnice Gradske uprave. S obzirom da je mandat načelnice istekao 4. decembra, odnosno juče, nakon javnog konkursa za popunjavanje položaja na tom radnom mestu i Odluke o izboru kandidata, dosadašnja načelnica Jasmina Malinić postavljena je mesto načelnice i za naredni petogodišnji period. U vezi s tim, Gradsko veće donelo je odgovarajuće odluke. 
 
 
 
Gradonačelnik Janjić ocenio je da je načelnica dobro radila svoj posao, da je Gradska uprava postala efikasnija i da sigurno ulazi u red najorganizovanijih lokalnih uprava u Srbiji. 
“Za funkcionisanje Gradske uprave dobijamo i mnoga priznanja, tako da nije bilo dileme kada je u pitanju reizbor načelnice”, prokomentarisao je pomenute odluke gradonačelnik. 
 
Gradski većnici usvojili su i predloge Rešenja o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve otvaranjem nove aproprijacije radi isplate jubilarnih nagrada za zaposlene u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina koji ostvaruju uslov za isplatu u toku 2017. godine, kao i o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve otvaranjem nove aproprijacije radi nabavke novogodišnjih paketića za decu zaposlenih u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina. 
 
 
 
“Doneli smo odluku da se i radnicima u mesnim zajednicama izjednače uslovi rada kao i radnicima Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova kulture. Pre pet godina praktično smo preuzeli kompletno finansiranje radnika u mesnim zajednicama, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima, rasteretili smo građane i budžete samih mesnih zajednica, pa tako isplaćujemo plate sekretrarima, komunalnim radnicima, poljočuvarima i mislim da smo na taj način unapredili funkcionisanje mesnih zajednica i ovo je jedna u nizu takvih odluka”, objasnio je Janjić.  
 
S obzirom da se ušlo u poslednji mesec godine, gradonačelnik je pomenuo i neke aktivnosti u vezi sa donošenjem budžeta za narednu godinu. Istakao je da će on biti usvojen u zakonskom roku, najverovatnije u poslednjih desetak dana decembra. 
“Pripreme budžeta su u toku, on će biti restriktivan, ali realan, a imaće i razvojnu komponentu i mislim da ćemo uspeti u tome”, kazao je gradonačelnik.