Pokrajinski sekretar Batez u Zrenjaninu: podrška projektima lokalne samouprave

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez ocenio je tokom današnje posete Zrenjaninu da je naš grad izuzetan partner sekretarijata i da je ostvarena odlična saradnja na više projekata.   
“Pokrajinski sekretarijat podržao je projekat sanacije i adaptacije sale za nastavu fizičkog obrazovanja u školi “9. maj” i sa relativno malim sredstvima urađeno je dosta toga u sali koja je bila u lošem stanju. Nismo prvi put u Zrenjaninu, ali za posetu ovoj školi postoji poseban povod i potrudićemo se da u narednom periodu podržimo sve škole ovog tipa u narednom periodu”, kazao je Batez. 
 
 
 
Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa milion dinara finansirao je adaptaciju prostora u osnovnoj i srednjoj školi “9. maj” u kom se odvija nastava fizičkog vaspitanja. Izvršena je zamena dotrajale stolarije, svih prozora, postavljena su nova zaštitna ojačanja na prozorima i radijatorima, obnovljen je parket, okrečeni zidovi i plafon. 
“Odobrili smo gradu projekte sanacije i adaptacije na nekoliko školskih objekata i igrališta, što je bila ciljna grupa konkursa sekretarijata iz oktobra meseca. Pripremamo budžet za narednu godinu i zadovoljan sam što je Pokrajinska vlada prepoznala kvalitetan rad našeg sekretarijata u sektoru za upravljanje projektima i da je do nas stigao veliki broj zahteva sa potrebama za adaptacijom ili sanacijom sala i školskih igrališta, pa će to u budžetu za narednu godinu biti označeno kao jedan od prioriteta”, istakao je pokrajinski sekretar tokom posete školi “9. maj”.  

 
 
Vladimir Batez je obišao i objekat - aneks škole koji se gradi u dvorištu i čiji završetak se planira za narednu godinu. 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić podsetio je na ulaganja iz budžeta grada u izgradnju tog aneksa i najavio nove projekte i saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu u narednoj godini.
“Preko 16 miliona dinara uložili smo do sada u izgradnju novog objekta i očekujemo da se on u 2018. godini i završi i da taj prostor predamo na upotrebu našoj deci. Siguran sam da će i škola time dobiti na kvalitetu, a ona je već sada, uveren sam, jedna od najboljih ustanova tog tipa ne samo u našoj zemlji, već i šire u regionu”, istakao je Janjić i posebno se zahvalio pokrajinskom sekretaru Batezu i njegovom timu.
 
 
 
“Prate nas u svim našim projektima koje imamo, što je novi kvalitet od kada je gospodin Batez na čelu ovog sekretarijata. Ovo je samo jedan, uslovno rečeno “manji” projekat koji radimo zajedno, a 2018. godina će sigurno biti jedna od uspešnijih u našoj saradnji. Znamo šta smo pripremili i koliko je sredstava opredeljeno za Zrenjanin, i zajedno sa vladom i sekretarijatom radićemo, pre svega, na velikom projektu revitalizacije Gradskog stadiona”, naveo je gradonačelnik. 
 
Direktorka OSŠ “9. maj” Snežana Oluški Vlačić rekla je da rekonstrukcija sale za nastavu fizičkog vaspitanja za decu iz te škole znači mnogo više od obavljenih zanatskih radova i uloženih milion dinara.
“S obzirom da školu pohađaju deca s usporenim i oštećenim razvojem psihomotorike, kretanje je za njih jako važno, pa su nama učionice manje bitne od senzornih soba, kabineta za redukaciju psihomotorike i upravo ovakvih fiskulturnih sala. Iz tog razloga nama je ova donacija jako značajna i njena vrednost je mnogo veća od tih milion dinara, jer konačno 250 učenika naše škole mogu da nastavu fizičkog i vannastavne aktivnosti obavljaju u sigurnom, bezbednom, toplom i prijatnom prostoru”, naglasila je Oluški Vlačić.
 
 
Ona je rekla da je za završetak radova na novoj zgradi potrebno još 6,7 miliona dinara. 
“Grad Zrenjanin uložio je oko 16 miliona, a Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje 3 miliona dinara do sada i očekujem da, ako bude prihvaćen projekat kojim je škola alicirala ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do kraja marta naredne godine ova zgrada može da bude završena”, rekla je.    
 
 
Pre obilaska škole “9. maj”, pokrajinski sekretar za sport i omladinu je u Gradskoj kući razgovarao s gradonačelnikom i njegovim saradnicima. Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Dragan Ćapin i Simo Salapura i šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Jovan Vukanović. U školi im se pridružila i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.