Svečanost u Mužlji - otvorena ekspozitura ''Poštanske štedionice''

U prisustvu rukovodilaca “Poštanske štedionice”, čelnika Srednjebanatskog okruga i Grada Zrenjanina, brojnih zvanica i stanovnika Mužlje, danas je u tom naselju, Ulici Hunjadi Janoša, svečano otvorena ekspozitura te najstarije štedne ustanove u zemlji. Simboličnim presecanjem vrpce, objekat su otvorili direktor Regionalnog centra “Poštanske štedionice” Novi Sad Desimir Blašković, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i poslanik u Skupštini AP Vojvodine iz Mužlje Aleksandar Farkaš
 
 
 
 
Program su svojim nastupom uveličali članovi kulturno-umetničkih društva “Petefi Šandor” iz Mužlje i “Pionir” iz Zrenjanina, kojima je, povodom otvaranja 157. ekspoziture u poslovnoj mreži, “Poštanska štedionica” donirala po 100.000 dinara. 
 
Poštanska štedionica osnovana je 1921. godine. Postala je najveća štedna ustanova koja je prve štedne knjižice uvela u upotrebu još 1926. godine, kada je  već imala razgranatu mrežu šaltera u svim poštama Kraljevine Jugoslavije. Danas je moderna banka koja prati nove trendove ubankarstvu i u skladu sa tim razvija nove proizvode i usluge. 
 
Prisutnima su se obratili Desimir Blašković, Čedomir Janjić i Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora ”Poštanske štedionice”, koji je rekao da banka nastupa na tržištu kroz dve velike akcije - “Najduže se znamo” i “Još bliži vama”. 
“Raširili smo poslednjih godina mrežu poslovanja banke i na taj način želimo da budemo dostupni većini građana. U poslednje vreme krasi nas uspostavljen princip “2 P” i “4 P”. Dva “P” znači uzajamno poštovanje i poverenje, a četiri “P” - “poštanska, penzioneri, preduzetnici, poljoprivrednici”, i to su naše ciljne grupe, kao državne banke. Nismo samo jurili profit i prihode, već smo hteli da budemo dostupni što većem broju građana. Imamo 1,5 miliona klijenata, od kojih je 600.000 penzionera, koji penziju od sutra mogu da primaju i sedam dana ranije”, istakao je Kekić.  
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je na neke specifičnosti naselja Mužlja i naglasio da lokalna uprava želi da jednako razvija i unapređuje i centar grada i njegove periferne delove i naseljena mesta na svojoj teritoriji. 
“Mnogo lepih i značajnih projekata smo uradili ovde u Mužlji, mnogo toga planiramo i za sledeću i za naredne godine. Mužlja je do pedesetih godina prošlog veka bila zasebno naselje, od tada je u sastavu grada Zrenjanina i ovde, kao i u drugim delovima grada, ljudi imaju neke svoje potrebe i žele da ih obavljaju bez odlaska u centar grada. Nedavno smo otvorili ovaj susedni objekat “Gomeksa”, danas opet nešto otvaramo i zahvaljujem se ljudima iz “Poštanske štedionice” koji su prepoznali potrebu naših sugrađana u Mužlji za ovakvom vrstom objekta i usluge”, kazao je gradonačelnik.
 
 
 
Na svečanosti organizovanoj nakon otvaranja ekspoziture, u prepunoj sali KUD “Petefi Šandor”, načelnici Srednjebanatskog okruga Snežani Vučurević i gradonačelniku Čedomiru Janjiću, predsednik Izvršnog odbora ”Poštanske štedionice” uručio je posebne zahvalnice za ostvarenu saradnju. Tom prilikom predstavljene su i aktivnosti banke.