Zrenjanin dobar domaćin bokserskog spektakla

Posle 5 godina, Zrenjanin je sinoć u Kristalnoj dvorani bio domaćin bokserskog spektakla pod nazivom „Selektor-Novinari“ za koji je vladalo veliko interesovanje zrenjaniske publike, a koji je, sudeći po reakcijama sa tribina u potpunosti ispunio njihova očekivanja.
Događaj je osmišljen kao izborni meč naših najboljih boksera za ulazak u reprezentaciju, a meč su organizovali Bokserski savez Srbije uz tehničku podršku BK Petrovgrad , a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.
 
 
Nakon tri uvodna meča, okupljene je pozdravio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, kojem je od strane predsednika organizacionog odbora, Zorana Protića, uručena zahvalnica za doprinos razvoju bokserskog sporta u našem gradu. Protić je uručio zahvalnicu i Željku Malušiću, koji nesebično pomaže Bokserski klub Petrovgrad.
Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, uručio je zahvalnicu za doprinos u razvoju boksa legendarnom bokseru, Mirku Puzoviću. Trener BK Petrovgrad i nekadašnji dugogodišnji reprezentativac, Srđan Evđenić, predao je zahvalnicu za doprinos u razvoju boksa i tačno 53 godine aktivnog rada u boksu, Stevanu Čizmiću.
 
 
Sjajna organizacija BK Petrovgrad, ali ne samo to nego i publika koja je ovde večeras prisutna jasno pokazuje volju i želju da naši sugrađani podržavaju dobar boks u Zrenjaninu. Želim da se zahvalim BSS koji je prepoznao Zrenjanin kao mesto gde treba da se organizuje ovakav boks spektakl, jer jednostavno ovo je takmičenje na kome se biraju oni koji će predstavljati našu zemlju na međunarodnim takmičenjima. Zrenjanin je difinitivno izabran zato što čelnici Bokserskog saveza imaju poverenja u nas, a mi pokušavamo na sve moguće načine da to poverenje i opravdamo a po svemu sto možemo da vidimo večeras, to poverenje smo uspeli i da opravdamo.“- istakao je Santovac.
 
 
Za razvoj boksa, ovakvi događaji su nam itekako potrebni a svaki klub bi trebao da sledi primer BK Petrovgrad i oformi svoju besplatnu školu boksa radi širenja ove plemenite veštine među mladima.
Uvek sam zadovoljan kada dođem u Zrenjanin, jer je to sportski grad. Videli smo da se publika uželela boksa i mislim da će ovakve manifestacije doprineti tome da, pre svega, ovi bokseri imaju dosta mečeva, kako bi i na međunarodnoj sceni ostvarivali bolje rezultate. Ovo su izborni mečevi za ulazak u reprezentaciju, jer nam trebaju samo najbolji“ -ocenio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.
 
Potrebno je omogućiti vrhunski, prvenstveno pedagoški rad, jer nam je cilj da svako dete koje uđe u boksersku salu iz nje, pre svega, izađe kao dobar čovek, a zatim i kao bokser“ -istakao je Borovčanin, dodajući da će od oktobra sledeće godine startovati Bokserska liga Srbije sa šest klubova.
 
 
Veoma sam zadovoljan brojem gledalaca u Kristalnoj dvorani, koji su došli da podrže ovu boksersku reviju. Veoma sam zadovoljan i kvalitetom prikazanog boksa. Smatram da boks ima perspektivu kada je Zrenjanin u pitanju i da kontinuiranim radom možemo nastaviti da ostvarujemo uspehe na državnom nivou“ - rekao je trener BK Petrovgrad, Milan Piperski, koji je na ovom revijalnom meču imao i ulogu trenera seniorske reprezentacije Srbije.
 
 
Spektakl je završen rezultatom 12:10 za selekciju novinara.
 
Rezultati pojedinačnih mečeva:
MLADI:
do 46kg Ametović – Janjić 2:0 (3:0), do 52kg Stamenković – Ristanović 0:2 (0:3), MLADI: do 53kg Joskimović – Jovanović 2:0 (3:0), do 69kg Jovanović – Tijanić 2:0 (2:1), Obradović – Branković 0:2 (1:2), Janjić – Dašić 0:2 (0:3), do 75kg Đuka – Mitić 0:2 (0:3).
SENIORI:
do 60kg Ristić – Naumovski 2:0 (2:1), do 69 kg Stošić – Živanović 2:0 (3:0), do 75kg Panić – Gubaš 2:0 (3:0), do 81kg Stanković – Milovac 0:2 (0:3), Stefanović – Ajetović 0:2 (1:2), do 91kg Docić – Vlahović 0:2 (1:2).