Slatkiši prikupljeni u humanitarnoj akciji podeljeni deci u ''Alternativi''

U humanitarnoj akciji “Za osmeh više”, organizovanoj tokom finalnog dana Zimskog turnira u malom fudbalu, 14. januara, prikupljeno je oko 110 kilograma slatkiša, namenjenih deci iz različitih ugroženih kategorija. Danas je, tim povodom, u Dnevnom centru za decu i omladinu s invaliditetom “Alternativa” organizovana dodela paketa, kojoj su prisustvovali organizatori turnira, predstavnici lokalne uprave i organizacije Crvenog krsta.
 
 
 
Podsećamo, završnoj večeri Zimskog turnira u malom fudbalu prisustvovalo je više od 1500 gledalaca, koji su donirali slatkiše, a to su učinili i akteri humanitarne utakmice, veterani fudbalskog kluba “Proleter” i ekipe novosadske Žandarmerije. Akciju su zajednički realizovali organizatori turnira, Grad Zrenjanin i Crveni krst Zrenjanin, čiji su aktivisti upakovali prikupljene slatkiše i organizovali njihovu podelu.
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura zadovoljan je odzivom naših sugrađana na humanitarnu akciju i ispoljenom humanošću.
“Kao što je bio i moto finalnog dela turnira, “Za osmeh više”, danas smo na ovom mestu lepim povodom i stavljamo tačku na Zimski turnir u malom fudbalu. Odlično organizovan, sa skoro 60 ekipa, sa više od 600 učesnika, ispoljio je i tu humanitarnu notu, a prikupljene slatkiše danas donosimo korisnicima ove ustanove. Važno nam je da, kroz velike sportske manifestacije, uvek imamo i tu dozu humanosti i na ovakav način podstičemo humanost kao jednu od osnovnih vrednosti u našem društvu”, rekao je Salapura i naglasio da će Grad Zrenjanin uvek podržavati ovakve akcije, naročito kroz sport, koji posebno doprinosi promovisanju pravih vrednosti.   
 
 
 
Sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević rekla je da su volonteri te organizacije učestvovali u prikupljanju slatkiša tokom finalne večeri turnira u “Kristalnoj dvorani” i sada učestvuju u podeli.
“Po želji organizatora ova sportska manifestacija imala je i humanitarni karakter, i mi upućujemo veliku zahvalnost svim našim sugrađanima koji su se u velikom broju odazvali i doneli slatkiše, kako smo ih i pozvali. Učestvovali su u tome i organizatori i sami učesnici, a posebno mogu da pohvalim Žandarmeriju, čiji su predstavnici zaista doneli veliku količinu slatkiša. Danas smo posetili naše male drugare u Dnevnom centru “Alternativa”, a osmeh više smo im izmamili ne samo zbog ovih slatkih paketa, već i zahvaljujući druženju i pažnji koju smo im posvetili”, istakla je Tanasijević.