Završnica Zimskog turnira u malom fudbalu - humanitarni meč ''Za osmeh više''

Tradicionalni Zimski turnir u malom fudbalu, njegovo šesto izdanje, ulazi u završnu fazu, a na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući, najavljen je i poseban humanitarni meč “Za osmeh više” koji će se odigrati pre finalne utakmice u nedelju, 14. januara, u “Kristalnoj dvorani”. O završnici turnira i humanitarnom aspektu govorili su pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, predstavnik organizatora Ivan Mikalački i sekretarka Crvenog krsta Zrenjanina Aleksandra Tanasijević
 
 
Pomoćnik gradonačelnika rekao je da je, s organizatorima turnira, osmišljen humanitarni meč u kom će se sastati veterani FK “Proleter” Zrenjanin i reprezentacija Žandarmerije.
“Taj meč biće odigran završnog dana turnira, u nedelju, 14. januara, oko 20 časova, pre finalne utakmice u seniorskoj konkurenciji, koja je na programu u 21 čas. Na turniru je do sada odigrano više od 90 utakmica, uz učešće 56 ekipa, sa blizu 600 igrača, ispunjeni su svi očekivani ciljevi, koje smo i najavljivali i preostao je još taj, možda i jedan od najvažnijih zadataka, humanitarni”, kazao je Salapura i pozvao sve učesnike turnira, navijače i naše sugrađane da u nedelju, donacijom nekog slatkiša, izmame osmeh više našim mališanima kojima je to najpotrebnije. 
 
 
Cilj humanitarne akcije je da svi koji dođu na finalni meč i susret Veterani FK “Proleter” - reprezentacija Žandarmerije ponesu neki industrijski upakovan slatkiš i doniraju ga na označenim pultovima Crvenog krsta. Od slatkiša će se napraviti paketići, koji će biti uručeni deci iz različitih  ugroženih kategorija stanovništva, a procene Crvenog krsta je da takve dece u gradu ima oko 200. 
 
“Crveni krst će u nedelju imati dvojaku ulogu, naši volonteri će vršiti sanitetsko obezbeđenje tokom skupa, a drugi deo “pokriva” humanitarni karakter ovog sportsko-humanitarnog događaja i želja i ideja organizatora jeste da, prikupljanjem slatkiša, izmamimo još koji osmeh na lica naših najmlađih sugrađana. Sigurno svako od nas ima u kući po neki slatkiš, preostao posle praznika, i može ga doneti i ostaviti na nekom od naša dva štanda, na ulazima u halu sportova. Kasnije će te slatkiše volonteri Crvenog krsta, zajedno s organizatorima, upakovati u paketiće i organizovati podelu. Iako su praznici za nama, predstoji nam i Sveti Sava, školska slava, dečja slava, što je svakako još jedna lepa prilika za darivanje”, naglasila je sekretarka Crvenog krsta Zrenjanina Aleksandra Tanasijević.
 
 
Ivan Mikalački izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tokom 6. Zimskog turnira u malom fudbalu i da je lestvica podignuta na viši nivo, i što se tiče kvaliteta utakmica i prikazane igre i broja pogodaka.
“Pokazalo se dobrim što smo ograničili učešće profesionalnih futsal igrača, borba je ravnopravnija, a po prvi put od kad se organizuje turnir, odigrane su sve predviđene utakmice, uključujući i ekipe koje su izgubile šansu za plasman u narednu fazu takmičenja. Nešto više od četiri pogotka po utakmici je impozantan prosek, uz oko 600 takmičara, od kojih je više od trećine mlađih od 18 godina, dakle igrači koji su budućnost ovog sporta. Nadamo se da će odigravanje humanitarnog meča postati tradicija, baš kao što je i turnir postao tradicionalan”, istakao je Mikalački.