Održana 22. sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 22. po redu u ovom sazivu, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, održana je danas, a na dnevnom redu bilo je sedam tačaka od kojih je prva predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu i Stručnoj službi Zaštitnika građana grada Zrenjanina.
 
 
Izvestilac po toj tački Sanja Marić kazala je, između ostalog, da je on donet u skladu sa kadrovskim planom i da nema novih zapošljavanja. U nastavku je usvojeno šest tačaka koje su se ticale predloga Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta na nekoliko lokacija u gradu. 
  
Izvestilac Violeta Kučanda Bogasenieva rekla je da su predlozi zapravo rezultat oglasa koje je Grad raspisao decembra 2017. godine.
- Prodato je ukupno 112.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta radi izgradnje, ukupne vrednosti 138 miliona dinara, od čega će priliv u budžetu zbog popusta koji se odobrava za izgradnju poslovno proizvodnih objekata biti oko 98 miliona dinara - kazala je ona.
 

Reč je o prodaji dela parcele od 5.852 kvadratnih metara, u radnoj zoni "Bagljaš", iza Aviv Parka, investitoru “Unionimpex” iz Zrenjanina, deo parcele od 3.719 kvadratnih metara na lokalitetu "Bagljaš", vulkanizersko - trgovinskoj radnji “Momo” iz Zrenjanina, a zatim i parcela površine 12.000 kvadrata u radnoj zoni “Jugoistok 1” ponuđaču “MV Investu” iz Zrenjanina, parcela na lokalitetu Drvarskoj ulici Srpskoj pravoslavnoj crkvi, površine 2.350 kvadratnih metara, kao i deo parcele na lokalitetu “Severozapad - Elemir”, iza fabrike “Fulgar” površine 100.000 kvadrata investitoru “MPZ Agrar” iz Novog Sada i dve parcele u Ulici Uroš Predić Rvačkom klubu “Proleter” Zrenjanin.
 
 

Gradonačelnik Janjić je po završetku sednice rekao da je ima više zainteresovanih investitora za gradsko građevinsko zemljište, kako u industrijskim zonama, tako i za stambenu izgradnju. 
- To jeste dobra vest, reč je o investitorima koji su kupili zemljište i vrlo brzo kreću u realizaciju projekata. Mi i dalje nastavljamo i da promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, a raduje me što su domaća preduzeća kupila zemljište. Važno je reći i da smo blizu 98 miliona dinara samo ovim oglasom oprihodovali od prodaje gradskog građevinskog zemljišta - kazao je  Janjić.