Otvoren 3. ''Trofej grada Zrenjanina'' u rukometu za mlađe kategorije

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura danas je u zrenjaninskoj hali sportova, “Kristalnoj dvorani”, svečano otvorio treći “Trofej grada Zrenjanina”, međunarodni rukometni turnir za mlađe kategorije. Mečevi su počeli juče i nastavljaju se danas i sutra, a osim u “Kristalnoj dvorani” igra se i u hali “Medison” i sali OŠ “Žarko Zrenjanin”.
 
 
 
U obe konkurencije, muškoj i ženskoj, turnir je i ovoga puta okupio veliki broj učesnika, organizatori navode blizu hiljadu. Učestvuje 45 ekipa, uglavnom iz Srbije, ali i iz Grčke i Bosne i Hercegovine.  Među učesnicima turnira su i mlađe selekcije nekih od naših trenutno najboljih klubova, tako da su se u Zrenjaninu okupili naši najtalentovaniji rukometaši i rukometašice. Nadmeću se generacije rođene 2001, 2003. i 2005. godine. Organizator turnira je Ženski rukometni klub “Proleter”, a pokrovitelj Grad Zrenjanin. 
 
“Zrenjanin je bio jedan od rukometnih centara nekadašnje Jugoslavije, a na putu povratka na to mesto može značajno pomoći i jedan ovakav turnir, koji sada već postaje tradicionalan”, prokomentarisao je pomoćnik gradonačelnika još jedno sportsko nadmetanje u našem gradu.
 
 
 
“Drago nam je što možemo u nekoliko naših sportskih objekata da organizujemo manifestacije poput ove, što je naša komparativna prednost. Podrška Grada Zrenjanina organizaciji ovog rukometnog turnira je svakako opravdana, sa više aspekata. Imamo veliki broj ekipa i gostiju, pozitivnu promociju našeg grada, rukometnog sporta, imamo povećan broj noćenja ekipa učesnica, a nadam se da ćemo u narednom periodu još više ojačati rukometnu infrastrukturu u gradu, i što se tiče dece koja se bave ovim sportom, i rukometnih stručnjaka”, naglasio je Simo Salapura i svim učesnicima turnira poželeo uspešne nastupe i prijatan boravak u našem gradu. 
 
 
 
“Želimo da ovaj turnir postane tradicionalan i broj učesnika i ekipa svakako su značajni za grad i za ono što je Zrenjanin nekada predstavljao u rukometnom sportu. Takmiče se mlađe kategorije, u tri različita uzrasta, imamo goste iz Grčke i Bosne i Hercegovine i sigurno ćemo raditi na tome da naredne godine turnir bude još masovniji. Tokom ova tri dana ovde ćemo imati priliku da vidimo ono najbolje što Srbija ima u rukometu u mlađim kategorijama i siguran sam da će svi prisutni imati priliku da uživaju u atraktivnim mečevima”, istakao je, u ime organizatora, predsednik ŽRK “Proleter” Dragiša Albulj.