Dodeljena priznanja lista ''Zrenjanin'' za sportistu i ličnost godine (10 fotografija)

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ svečano su danas dodeljena priznanja lista „Zrenjanin“ za sportistu i ličnost godine. Po 62. put čitaoci lista birali su najbolje sportiste, sportske trenere i ekipe u protekloj godini, a po 6. put ličnost godine u sedam oblasti – politici, privredi, poljoprivredi, medijima, kulturi, prosveti i medicini. Dodela nagrada, ranijih godina u dve odvojene manifestacije, sada je prvi put objedinjena, a na jednom mestu našli su se tako istaknuti naši sugrađani koji su na različite načine i kroz uspehe na sportskom i drugim poljima ostavili trag i zadužili grad i region u 2017. godini.  
 
 
 
Po rečima Dalibora Bubnjevića, glavnog i odgovornog urednika lista, ove godine na adresu lista pristigao je rekordan broj glasačkih kupona za ličnost godine, 6994, dvostruko više nego prethodne godine, dok je za izbor sportista stiglo 2613 kupona. Kada se saberu svi glasovi na kuponima, kazao je, dolazi se do cifre od gotovo 100 hiljada, što govori i o značaju same akcije i veličini grada. 
 
 
 
Prvo su dodeljene nagrade najboljim pojedincima i ekipama u oblasti sporta, a njih su dodelili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, Dalibor Bubnjević, predsednik Sportskog saveza grada Zrenjanina Rajko Petrović, sportski novinar Žarko Cvetić i urednica sportske rubrike lista „Zrenjanin“ Biljana Mandić. Gradonačelnik je uručio priznanja najboljima u seniorskoj konkurenciji, a to su ove godine stonoteniser „Banata“ Ilija Majstorović i kuglašica „Kristala“ Dragana Dorožan. Kuglašice i stonotenisere ovih klubova čitaoci lista su proglasili najboljima i u ekipnoj konkurenciji. Najbolji trener je takođe iz kuglaškog sporta – Marija Kresović, trener mlađih selekcija „Kristala“. U ime nagrađenih zahvalio se najbolji zrenjaninski stonoteniser Ilija Majstorović.
 
 
 
 
Novinari lista „Zrenjanin“ uručili su nagrade ličnostima godine u svim oblastima, a to su ovoga puta Goran Knežević (politika), Ivana Backović (privreda), Milan Žebeljan (poljoprivreda), Mile Novaković (mediji), Milan Bjelogrlić (kultura), Vladimir Petrović (prosveta) i dr Miroslav Davidov (medicina). U ime odsutnog ministra privrede u Vladi Republike Srbije Gorana Kneževića, priznanje je primio gradonačelnik Čedomir Janjić. Uz njega, svečanosti u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ prisustvovali su i pomoćnici gradonačelnika Duško Radišić, Dragan Ćapin i Simo Salapura.