Dva zrenjaninska investitora šire poslovnu zonu kod ''Aviv Parka''

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore o investiranju sa vlasnicima dva zrenjaninska preduzeća - “Unionimpeks” i “Momo”, na osnovu kojih su im dodeljene dve parcele gradskog građevinskog zemljišta pored “Aviv Parka”, na Bagljašu. Ukupna površina zemljišta na kom će te firme izgraditi nove poslovne prostore iznosi 9,5 hiljada kvadratnih metara, a za parcele je plaćeno 23.845.450 dinara. Svečanom potpisivanju prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici Duško Radišić, Simo Salapura i Dragan Ćapin.
 
 
Tokom potpisivanja ugovora istaknuto je da je, zahvaljujući “Aviv Parku”, koji je u potpunosti promenio ovaj deo grada, poraslo interesovanje i za okolne parcele neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina. Ugovorima koji su danas potpisani, širi se poslovni prostor na Bagljašu i otvaraju nova radna mesta za naše sugrađane.
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je i ovoga puta izrazio zadovoljstvo što su zrenjaninske firme, koje već dugo posluju u našem gradu, izrazile želju da prošire delatnost i izgrade nove poslovne prostore.
“Drago mi je što Zrenjaninci šire posao u svom gradu, a danas sam potpisao ugovore o kupovini zemljišta sa dve, mogu da kažem, “stare” zrenjaninske firme, na osnovu kojih će i minimalno sedamnaest naših sugrađana dobiti priliku da se zaposli. Naglasio sam da sam pre dve nedelje potpisao ugovor s velikom južnokorejskom kompanijom, prošle nedelje s kompanijom “Matijević”, ali ništa manje mi nije značajno ni današnje potpisivanje ugovora s uglednim zrenjaninskim preduzetnicima, kojim će se nova atraktivna poslovna zona grada, oko “Aviv Parka”, dalje širiti”, kazao je gradonačelnik.
 
 
 
Po rečima Ferenca Šimona, direktora preduzeća “Unionimpeks”, on na ovoj lokaciji, veličine 5852 kvadratna metara, planira otvaranje auto-salona “Pežo”. Želja mu je da, uz plasman te marke automobila, dovede u Zrenjanin i deo francuske kulture i tradicije i time unapredi privrednu atmosferu u gradu. To preduzeće je i nosilac sertifikata “Firma od poverenja”, dodeljenog od strane Centra za istraživanje mišljenja klijenata.
“Zaposlićemo 12 do 15 novih radnika, što mislim da je značajno i za sam grad”, istakao je Šimon.
 
 
 
Vulkanizersko-trgovinska radnja “Momo” posluje u Zrenjaninu još od 1986. godine, a sada namerava da proširi poslovanje izgradnjom novog objekta na površini od 3971 kvadratnih metara. Vlasnici firme, Nemanja i Momčilo Stojanović ističu da su se u svojoj delatnosti više opredelili za program usluga i prodaje guma za teretna vozila, te da će, sa ovom investicijom, otvoriti i pet novih radnih mesta.
“Da nije dobra poslovna klima u gradu verovatno ne bi opstali i poslovali pune 32 godine. Zadovoljni smo, sve je u redu i planiramo, evo, i nova ulaganja, zadovoljni smo”, prokomentarisao je današnje potpisivanje ugovora o investiranju Momčilo Stojanović.