Ivana Španović svetska prvakinja u dvorani - čestitka gradskih čelnika

Ivana Španović osvojila je danas prvu titulu prvakinje sveta na Svetskom dvoranskom prvenstvu u engleskom Birmingemu. Najbolja srpska i balkanska atletičarka doskočila je u četvrtoj seriji 6,96 metara, što je i najbolji ovogodišnji rezultat u svetu. Njena velika suparnica, Amerikanka Britni Ris ovoga puta osvojila je srebro, skokom od 6,89 m, a treće mesto osvojila je Nemica Sostin Mugenara-Tarum, doskočivši najduže  6,85 metara.
 
 
Čestitke Španovićevoj uputili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a čestitkama su se pridružili i čelnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.
 
„Upućujemo ti najsrdačnije čestitke povodom današnjeg istorijskog uspeha i prve titule svetske šampionke, koju si i ranije zaslužila. Tvoj rodni Zrenjanin raduje se i ovoga puta rezultatu koji si postigla na ponos i našeg grada i cele Srbije. Želimo ti još mnogo uspeha na sportskim borilištima i nastupa kojima ćeš potvrditi da pripadaš samom vrhu svetske atletike“, poručili su večeras Janjić i Mitrović svetskoj šampionki Ivani Španović