Najavljen košarkaški turnir "Petrovgrad Basketball"

Četvrti po redu kadetski košarkaški turnir "Petrovgrad Basketball U16 Cup" biće održan u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 16. do 18. marta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. 
 
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura kazao je danas da je ovo još jedan lep i značajan događaj u našem gradu, gradu sporta. 
- Ovo je promocija sporta i košarke, ali i našeg grada. Zahvalio bih se svima koji su dali doprinos u organizaciji turnira - rekao je on i dodao da će  na ovom turniru učestvovati značajna imena i klubovi iz sveta košarke.
Salapura je naveo da će svečano otvaranje biti održano u petak, 16. marta u 18.30 časova.   
 
 
 
 
 
Naime, pored domaćih klubova Partizana i Petrovgrada, ugosti velikane evropske košarke kao što su Real Madrid, Fenerbahče, Lokomotivu Kuban, Stella Azzurra i reprenzetacije Crne Gore i Rumunije u uzrastu U16 . Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke, kao i da pomognu oboleloj deci kroz humanitarni karakter turnira.
 
 
 
 
 
Turnir će biti održan u organizaciji KK Petrovgrad iz Zrenjanina a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz podršku kompanije “Gomex”.
U prethodne tri godine, tih dana, Zrenjanin je bio centar omladinske košarke ali i grad najvećeg srca jer su posetioci kupovinom ulaznica na bazi dobrovoljnog priloga direktno pomagali misije humanitarnih udruženja i fondacija koja u fokusu imaju lečenje dece. Nedeljko Golušin je rekao i da je Kompanija “Gomex” podršku do sada pružila i Udruženju "Transplant heroji", Fondaciji "Podrži život" i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR.
 
 
 
 
Na današnjoj konferenciji govorili su i članovi organizacionog odbora, a, kako je najavila direktorka OSŠ “9. Maj” na svečanom otvaranju učestvovaće i učenici te škole, što za njih predstavlja posebnu čast. 
 
Za ovu godinu i četvrto okupljanje u Zrenjaninu, posetioci turnira doniraće sredstva Humanitarnoj organizaciji "Zajedno za život" koja pomaže oboleloj deci i njihovim porodicama u procesu lečenja u zemlji ili inostranstvu.