Održana 25. sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici usvojili su Predlog Zaključka u vezi sa pridruživanjem grada Zrenjanina globalnoj akciji ''Sat za našu planetu 2018''.
Izvestilac, Stojanka Samardžić Horvat ukazala je da Svetska organizacija za prirodu  poziva sve nas da se uključimo u globalnu akciju "Sat za našu planetu". 
 
 
 
 
 
Kako je navela, u subotu 24. marta u 20,30 časova gradovi širom sveta isključiće svetla na sat vremena i time poslati snažnu poruku da ipak možemo nešto da preduzmemo kako bismo ublažili posledice klimatskih promena i skrenuli pažnju na prekomernu potrošnju ograničenih prirodnih resursa.
Misija Svetske organizacije za prirodu je da zaustavi degradaciju životne Sredine, a u Srbiji se ovoj akciji, u 2017. godini, pridružio 91 grad i opština, dok je u svetu akciju podržalo 7000 gradova iz 178 zemalja. Zrenjanin u toj akciji učestvuje već godinama unazad.
 
 
 
 
 
 
Druga tačka dnevnog reda današnje sednice bio je Predlog Rešenja po žalbi Novaković Nikole iz Zrenjanina izjavljenoj putem punomoćnika Have Asani, advokata iz Zrenjanina, na Rešenje komunalnog inspektora Odeljenja inspekcija, Odsek komunalne i saobraćajne inspekcije Gradske uprave grada Zrenjanina broj 355-19/18-IV-06-01 od 08.02.2018. godine, a izvestilac je bio Nenad Gavranić.
  
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je i predsedavao sednicom, kazao je novinarima da je odbijena žalba investitora, odnosno da je potvrđena prvostepena odluka komunalne inspekcije i nalaže se investitoru da ukloni splav sa jezera.
- Sve dozvole, odnosno vodna dozvola istekla je 31. decembra prošle godine i samim tim izgubili su pravo na ostale dozvole na samom jezeru. Naši organi su odradili kontrolu i izdali su rešenja, drugostepeni organ je Gradsko veće, a ono je sada potvrdilo tu odluku, tako da splav mora da se skloni sa jezerera - rekao je gradonačelnik Janjić.