Pehar Novosadskog sajma Gradu Zrenjaninu za doprinos razvoju obrazovanja

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u Kongresnom centru Novosadskog Sajma juče je otvoren 13. Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", a ovom prilikom prvi put su uručena priznanja najboljim vaspitno-obrazovnim ustanovama.
 
Cilj Sajma obrazovanja "Putokazi" prvenstevno je promocija obrazovanja. Prošle godine akcenat je bio na dualnom obrazovanju, a to će i u 2018. godini biti jedna od glavnih tema, pored mogućnosti unapređenja i razvijanja saradnje obrazovnih institucija i privrede, prednosti za učenike, kao i načina realizacije takvog obrazovanja u školama u Srbiji.
 
 
 
Povodom 13. Međunarodnog sajma obrazovanja, uručena su i priznanja najboljim vaspitno-obrazovnim ustanovama. Među nagrađenima su i obrazovne ustanove iz Zrenjanina, pa su tako priznanja primili predstavnici Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", Osnovne i srednje škole "9.maj", Srednje poljoprivredne škole  i Tehničke škole. Svečanosti su prisustvovali i čelnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Čedomir Janjić i pomoćnik Duško Radišić.
 
Veliki srebrni pehar Novosadskog sajma, kao i posebno priznanje za doprinos Grada Zrenjanina razvoju obrazovanja, uručen je gradonačelniku Čedomiru Janjiću. Komentarišući ovo priznanje, on je rekao da Grad Zrenjanin mnogo ulaže u obrazovanje i da mu je veoma drago što u našoj sredini ima izuzetnih prosvetnih radnika, čiji je rad prepoznat i u širim okvirima. 
 
 
 
"Možemo se pohvaliti izuzetnim radom Predškolske ustanove i izgradnjom novih vrtića, ali i  renoviranjem već postojećih, takođe, jedan smo od retkih gradova gde praktično lista čekanja za upis u Predškolsku ustanovu ne postoji, ne zato što imamo sve manje dece, već zato što raspolažemo dovoljnim kapacitetima. Zadovoljan sam i radom naših osnovnih i srednjih škola, a njihovi dobri rezultati prepoznati su i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu obrazovanja. Ovu priliku koristim da čestitam svim dobitnicima priznanja", naglasio je gradonačelnik.
 
Među nagrađenima je i Predškolska ustanova Zrenjanin, i to vrtići "Alisa" i "Bambi". Direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović je rekao da je veoma važno kada se prepozna kvalitet obrazovno-vaspitnog rada koji je na izuzetno visokom nivou u svih 19 predškolskih ustanova, i ova nagrada je priznanje za rad svih vaspitača. On je ovom prilikom izrazio i zadovoljstvo zbog dobre saradnje Grada Zrenjanina i Predškolske ustanove.
 
 
 
Sajamske aktivnosti su iz godine u godinu sve obuhvatnije, te se na "Putokazima" obrađuju aktuelna pitanja iz obrazovanja i vaspitanja, kroz brojne prezentacije, okrugle stolove i panel diskusije. Na sajmu, pored državnih fakulteta, nastupaju i naučni instituti, privatni fakulteti, visoke i srednje škole sa teritorije Vojvodine. Promoviše se i ponuda obrazovnih institucija u inostranstvu, a sajam je otvoren do 10. marta.