Pozdrav proleću, uz vežbu Žandarmerije i koncert ''Amadeus benda'' (15 fotografija)

Pokaznom vežbom spasavanja VIP osobe, prikazom alpinističkih veština i taktičko-tehničkim zborom novosadskog odreda Žandarmerije, potom i koncertom „Amadeus benda“, Zrenjaninci su danas obeležili početak proleća i u velikom broju prisustvovali programu organizovanom na Trgu slobode i Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića.
 
 
 
Kao i uvek kada imaju priliku da svoja znanja i veštine prikažu u našem gradu, pripadnici Žandarmerije i danas su oduševili Zrenjanince, posebno one mlađe. Izveli su akciju spasavanja VIP osobe, potom i hapšenja i odvođenja teroriste, a prikazali su i zavidnu alpinističku veštinu, spuštajući se sa krova šestospratnice u centru grada. Na TT zboru prikazan je deo naoružanja, opreme i motornih vozila te jedinice.
 
 
 
 
 
 
U podne je, shodno sličnim akcijama i koncertima u centru Zrenjanina iz prethodnih sezona, nastupio popularni „Amadeus bend“. Prethodno je članove grupe ugostio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je rekao da je cilj organizovanja programa poput današnjeg oživljavanje centra Zrenjanina i Trga slobode, poklon Zrenjanincima i doprinos Grada Zrenjanina  poboljšanju turističke i zabavne ponude.
 
 
 
„Mi često ističemo ponudu koju nam je doneo Aviv Park, i brojne programe koji se tamo organizuju, ali u Gradskoj upravi smatramo da i centar grada mora imati različita dešavanja i da to ima višestruki značaj. Okupljanjem ljudi u centru dodatni promet ostvaruju i lokali i bašte ugostitelja i trgovine, a sve to šalje i pozitivne signale ka potencijalnim investitorima i onima koji su zainteresovani da dođu u naš grad, a zanima ih i kakvi se programi organizuju.  Jednostavno smatramo da Zrenjanin može da ima dve lokacije na kojima se njegovi stanovnici rado okupljaju uz različite manifestacije i naravno da ćemo i dalje raditi na tome“, istakao je Santovac i dodao da će broj koncerata u centru grada zavisiti od interesovanja publike i od raspoloživih sredstava u gradskom budžetu za takvu namenu.
 
 
 
On je podsetio da je jedan od najgledanijih spotova „Amadeus benda“ sniman upravo u zrenjaninskoj Gradskoj kući, o čemu je govorio i frontmen grupe Aleksandar  Stanimirović Aca.
„Mi smo ovde, što bi se reklo, „domaći“, pre dve godine smo svirali na „Danima piva“, a pre osam godina smo snimali spot za našu pesmu „Ostaviću sve“, što smatramo jednim od naših boljih spotova. Upravo smo ga ponovo gledali i fantastično izgleda ova zgrada, a danas smo evo opet ovde, sada u nešto drugačijem terminu“, kazao je on i zahvalio se gradskim čelnicima na pozivu da dođu ponovo u Zrenjanin.
 
 
 
 
 
„Mislim da ćemo napraviti dobru žurku, da se posle koncerta svi lepo i pozitivno osećamo, iako  nismo nikada do sada nastupali u podne. Mi dolazimo ovde i privatno i smatramo da je zrenjaninska publika sjajna. Očekujem dobru zabavu i dobru razmenu energije“, poručio je pred koncert frontmen „Amadeus benda“. 
 
Pokazalo se potom da je „Aca Amadeus“ u pravu, jer je koncert protekao u dobrom raspoloženju, i uz prisustvo nekoliko hiljada naših sugrađana.