Predsednik Vučić sastao se u Zrenjaninu s gradonačelnikom Janjićem i predstavnicima kompanije ''Eseks''

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Zrenjaninu prisustvuje svečanosti polaganja kamena temeljca za proizvodne pogone južnokorejske kompanije “Eseks”. Po dolasku u naš grad on se u Gradskoj kući sastao s predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predstavnicima te kompanije. 
 
 
 
Prethodno su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik kompanije “Superior Eseks” Brajan Kim i predsednik “Eseks Evrope” Frederik Vajsar potpisali ugovor o kupovini 7 hektara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni “Jugoistok”, na kom će biti podignuti proizvodni pogoni kompanije, u Srbiji registrovane kao “Eseks Balkan” d.o.o. Ta investicija, u vrednosti od 30 miliona evra, podržana je od strane Vlade Republike Srbije i ocenjena kao posebno značajna za Republiku Srbiju.
 
   
 
 
Nakon što je s gradonačelnikom Zrenjanina prošetao Trgom slobode do Gradske kuće, predsednika Srbije dočekali su zvaničnici Grada Zrenjanina, a sastanak u kabinetu gradonačelnika bio je zatvoren za javnost.  
 
Južnokorejsku delegaciju je na sastanku s predsednikom Srbije predvodio zamenik šefa misije Ambasade Južne Koreje u Srbiji Hjunsu Jun, a u delegaciji investitora bili su predsednik “LS Grupe” Kristofer Ku, predsednik “LS Korp” Ken Li, predsednik kompanije “Superior Eseks” Brajan Kim i predsednik “Eseks Evrope” Frederik Vajsar. Ispred korejske Agencije za promociju trgovine i ulaganja (KOTRA) prisustvovali su direktor Sungi Li i analitičar tržišta Mihailo Pavlović
 
 
 
Nakon razgovora u Gradskoj kući, u industrijskoj zoni “Jugoistok” biće održana ceremonija koja će označiti početak izgradnje proizvodnih pogona kompanije “Eseks”. Kako je predviđeno protokolom, na ceremoniji će se obratiti gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik “LS Grupe” Kristofer Ku, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić