Prijem za mlade glumce iz Gračanice

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura ugostio je danas u Gradskoj kući decu iz Gračanice, koja su sinoć izvela predstavu "Budi to što jesi" na završnoj večeri 48. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka, održanom u pozorištu “Toša Jovanović”. 
  
Salapura je naglasio da je ovako značajna pozorišna manifestacija prilika da se u našem gradu okupi veliki broj gostiju iz drugih sredina, kao i pozorišnih trupa koje su se predstavile u našem pozorištu.
- Veoma mi je drago što su na Susretima učestvovala i deca iz Amaterksog društva “Janićije Popović” iz Gračanice, a koji su danas nama učinili čast i bili naši gosti - rekao je Salapura.
 
 
 
Naglasio je i da je današnji susret bio i prilika za razgovor sa direktorom našeg pozorišta Ivanom Francuskim o samom festivalu i unapređenju, posebno imajući u vidu da je Susret lutkara organizovan u našem gradu nakon petnaest godina.
- Naravno, bila je ovo i prilika da dublje upoznamo probleme i upoznamo se bolje sa našim narodom sa Kosova i Metohije - dodao je on. 
 
 
Srećko Todorović iz Doma kulture u Gračanici i koordinator  ovog amaterskog drušva je rekao da su deca iz Gračanice prvi put posetila Zrenjanin.
- Na njihovu veliku sreću, a naše veliko zadovoljstvo, zahvalio bih se gradu Zrenjaninu, direktoru pozorišta što su nam omogućili da stignemo u ovaj predivan grad. Deca su ovde bila tri dana i bilo im je izvanredno, a imaju lepe uspomene koje će poneti u Gračanicu. Bila su na profesionalnom festivalu, iako su amateri i mislim da su sinoć odigrali dobru predstavu - rekao je on i izrazio očekivanje da će se predstavnici našeg grada odazvati pozivu i prisustvovati jednom od najvećih srpskih književnih manifestacija u Srbiji - Vidovdansko pesničko bdenije. 
 
Gosti iz Gračanice, kroz šetnju Gradskom kućom, upoznati su sa istorijom našeg grada, a današnja poseta bila je i prilika da direktor pozorišta Ivan Francuski uruči pomoćniku gradonačelnika Zahvalnicu Gradu Zrenjaninu za podršku pruženu u organizaciji Susreta. 
 
 
 
- Zadovoljstvo je imati u gostima, na festivalu, ovako divnu decu kao što su ova. Bili su sjajni, sinoć su odigrali predstavu u čast pobednika. Publika ih je mnogo lepo primila, a meni je drago što su oni zadovoljni i srećni jer su bili u prilici da dođu i vide naš grad i nadam se da ovo neće biti poslednji put, već, naprotiv, početak jedne lepe saradnje - rekao je Francuski. 
 
On je naglasio da je Grad Zrenjanin, koji je i osnivač ove ustanove kulture, posebno pomogao budući da festival zahteva mnogo truda, rada i finansijskih sredstava.
- Mi smo zahvaljujući toj pomoći uspeli da organizujemo Susret na izuzetan način i mi se na ovakav način odužujemo Gradu na pomoći - rekao je direktor pozorišta.