Prijem za porodice poginulih boraca u sukobima od 1990. do 1999. godine

U Baroknoj sali Gradske kuće danas je organizovan prijem za članove porodica poginulih boraca u oružanim sukobima od 1990. do 1999. godine. Tradicionalno, predstavnici Grada Zrenjanina organizuju takav prijem s ciljem da ukažu poštovanje članovima porodica pripadnika vojske, policije i dobrovoljcima koji su dali živote u odbrani otadžbine, da evociraju uspomene na poginule i uz razgovor pokušaju da iznađu rešenje za neke od problema s kojima se članovi porodica susreću. Skup je počeo odavanjem pošte svim našim sugrađanima, stradalim u ratnim sukobima devedesetih godina. 
 
 
Pozdravljajući prisutne, domaćin današnjeg prijema, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović rekao je da Grad Zrenjanin ne može i neće dozvoliti da izbledi sećanje na naše sugrađane, pripadnike vojske, policije i dobrovoljaca, stradale u ratnim sukobima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji.
 
“Tuga za onima koji su dali život za otadžbinu je nemerljiva, vreme i godine je neće ublažiti, ali se Grad Zrenjanin, koliko je to svake godine u mogućnosti, trudi da pomogne i pruži finansijsku i svaku drugu pomoć, vama koji u svojim porodicama čuvate uspomenu na svoje najbliže. Finansijska pomoć je ono najmanje što možemo da pružimo, a ovaj susret prilika je da porazgovaramo i o vašim problemima, i mogućnostima da pomognemo i na neki drugi način”, poručio je prisutnima Mitrović i dodao da Grad Zrenjanin pokušava da stvori ambijent u kom će svi moći lakše da rešavaju svoje probleme, a koji podrazumeva otvaranje novih radnih mesta i smanjenje nezaposlenosti, čime se lakše popravlja i materijalna situacija i rešavaju stambeni i drugi problemi. 
 
 
On je podsetio da se od 2015. godine, u saradnji s pripadnicima Vojske Srbije, svakog 4. decembra obeležava i Dan vojnih veterana, ustanovljen na državnom nivou, a da se prigodan skup kod spomenika poginulim u ratnim sukobima devedesetih godina organizuje i na Vidovdan, svake godine. Na tom spomeniku, kazao je Mitrović, ispravljene su ovih dana i dve nenamerno načinjene greške, što je usledilo kao rezultat dobre saradnje i dogovora s udruženjem ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Grada Zrenjanina. 
 
Prisutni su istakli i dobru komunikaciju s Gradskom upravom, a predsednik Skupštine je rekao da će raditi na rešavanju onih problema koji su u ingerenciji lokalne samouprave, a koji su pomenuti ovom prilikom.
 
 
Prijemu su prisustvovali i načelnik štaba Komande za razvoj Banatske brigade major Nikola Fatić i zaposlena u Gradskoj upravi grada Zrenjanina u Odeljenju za društvene delatnosti, odseku boračko-invalidske zaštite Vesna Marković