Učenici se u subotu takmiče u veslanju na ergometrima u ''Aviv Parku''

Veslački klub “Begej 1883” iz Zrenjanina, povodom 135. godišnjice od osnivanja, organizuje u subotu, 17. marta, s početkom u 12 časova, takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola na ergometrima - trenažerima. Takmičenje će se održati u stonoteniskoj sali na spratu “Aviv Parka”, a VK “Begej 1883” ga organizuje u saradnji sa Savezom za školski sport, Sportskim savezom grada Zrenjanina, organizacijom Crvenog krsta i “Aviv Parkom”. 
 
Tim povodom danas je u Gradskoj kući održana konferencija za novinare, na kojoj su se javnosti obratili predsednik i sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina Milan Radaković i Jovan Lekić, predsednik VK “Begej 1883” Dane Lužajić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, menadžer “Aviv Parka” Goran Todić i aktivista Crvenog krsta Zrenjanin Boris Vojinov
 
 
 
 
Milan Radaković istakao je da cilj Saveza za školski sport grada Zrenjanina da što veći broj učenika uključi u sportske aktivnosti i da je iz tog razloga podržao i organizaciju i učešće u jednom ovakvom takmičenju. 
 
Dane Lužajić je rekao da će veslački klub “Begej 1883” za mesec dana proslaviti 135. rođendan,  te su u klubu odlučili da taj jubilej obeleže uz naše sugrađane, učenike osnovnih i srednjih škola. Izrazio je očekivanja da će učešće uzeti oko 300 dece.
“Takmičiće se deca starijeg uzrasta iz osnovnih škola, od petog do osmog razreda, i srednjoškolci, a nastupaće na 15 ergometara, naših veslačkih trenažera na kojima se pripremamo kada nismo na vodi. Uspostavili smo dobru saradnju sa Savezom za školski sport i nadam se da ćemo i naredne rođendane kluba proslavljati na sličan način”, istakao je Lužajić.
 
 
 
“Kao društveno odgovorna kompanija, “Aviv Park” od početka prisustva u Zrenjaninu mnogo polaže na to da deci omogući bavljenje sportom i fizičku aktivnost i zato ostvarujemo sjajnu saradnju i sa Savezom za školski sport i Sportskim savezom grada Zrenjanina, tu saradnju negujemo od kada smo ovde i tako će biti i ubuduće. Čast nam je što smo deo jednog značajnog jubileja, 135 godina veslačkog kluba “Begej” - rekao je menadžer “Aviv Parka” Goran Todić.
 
Ovo specifično sportsko nadmetanje podržao je i Grad Zrenjanin.