Zrenjanin i ove godine domaćin kvalifikacione grupe turnira ''Igrajmo za 16''

Zrenjanin će biti i šesti put zaredom jedan od domaćina kvalifikacija za memorijalni turnir u malom fudbalu “Igrajmo za 16”, posvećen tragično stradalim radnicima Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju 1999. godine. Tim povodom, danas je u Gradskoj kući održan žreb i određeni parovi četvrtfinalnih mečeva, koji će se igrati u sredu, 7. marta i u petak, 9. marta, u zrenjaninskoj hali sportova “Kristalnoj dvorani”.
 
 
Turnir su najavili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, član Organizacionog odbora u Zrenjaninu Nikola Božović i koordinator Kancelarije za mlade Ivan Mikalački, a parove četvrtfinala izvukla je Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina. U sredu, 7. marta, od 10 časova sastaju se Vojvoda Stepa - Fakultet za menadžment, a od 10.45 igraće Vatrogasci spasioci - Gradska uprava Zrenjanin. U petak, 9. marta, od 10 časova igraju “Čistoća i zelenilo” - “Vodovod i kanalizacija” i od 10.45 Firma “Kovertis” - TF “Mihajlo Pupin”. 
 
 
Polufinale će biti odigrano naredne srede, 14. marta, a finale u petak, 16. marta. Pobednik će steći pravo da igra u završnici grupe “Gradovi” u Beogradu , 31. marta i 1. aprila. 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da je Grad Zrenjanin i ove godine, po šesti put, podržao ovu manifestaciju, koja poprima sve veću masovnost i kvalitet. 
“Ovaj turnir treba da nas podseti na sve ono što se dogodilo pre 19 godina i naša je obaveza da sačuvamo sećanje na poginule radnike RTS, ali i na sve žrtve NATO bombardovanja”, kazao je Salapura.  
 
 
Od ove sezone u organizaciju turnira se uključila i Kancelarija za mlade Grada Zrenjanina, čiji predstavnik Ivan Mikalački ističe da je značajno negovati ovakvu tradiciju, posebno što su ciljna grupa Kancelarije u najvećoj meri srednjoškolci, dakle oni koji su rođeni posle NATO agresije na našu zemlju. 
“Oni se toga ne sećaju i ne znaju šta se sve događalo i ovo je jedan od načina da im na to ukažemo, da negujemo sećanje na sve žrtve koje je podnela naša zemlja i na taj način čuvamo uspomenu na njih”, istakao je Mikalački. 
 
 
Nikola Božović izneo je podatak da je na prethodnih pet turnira u Zrenjaninu nastupilo 270 fudbalera i 15 ekipa, kao i da je ekipa Gradske uprave jedina igrala na svim turnirima, a nastupiće i ove godine.
“Turnir je krenuo pre 19 godina u Beogradu, pre 6 godina se proširio na druge gradove i s velikim zadovoljstvom smo prihvatili da ga organizujemo u Zrenjaninu, pre svega Dopisništvo RTS, ali i Grad Zrenjanin, koji je takođe od početka uključen u organizaciju. Sada kompletnu podršku turniru daju i Sportski savez grada, ustanova “Sportski objekti”, Kancelarija za mlade. Mada je cilj turnira, pre svega, da se na njemu učestvuje, moramo istaći i da su ekipe iz Zrenjanina postizale zavidne rezultate u završnici turnira u Beogradu”, naveo je Božović. 
 
 
Simo Salapura je upriličio i prijem za članove Organizacionog odbora turnira iz Beograda, koje je predvodio Svetozar Stanković, naš nekadašnji sugrađanin i sportista, bivši golman rukometnog kluba “Proleter Naftagas”.