Moto klubovi srednjeg i severnog Banata ozvaničili početak sezone

Okupljanjem na Trgu slobode danas u podne, potom i organizovanom vožnjom gradskim ulicama, više desetina predstavnika moto klubova iz Zrenjanina i okoline ozvaničilo je početak ovogodišnje moto sezone u regionu srednjeg i severnog Banata. Organizatori okupljanja bili su moto klubovi „Roud flajers“ i „Mužlja“ iz Mužlje, „No limits“ Kikinda, „Babatovo“ Elemir, „Vrong vej“ Zrenjanin, „Kumovi“ Srpska Crnja, „Moto pauk“ Torak, „Čejnbrejker“ Melenci i „Grofovi“ Ečka, a pridružili su im se i članovi  moto klubova „Mihajlovo“, „Petrovgrad“ i „Panonski vukovi“ iz Mihajlova i Zrenjanina.
 
 
 
Po kalendaru Moto asocijacije Srbije, današnji dan je određen za regionalna otvaranja moto sezone, po regionima i većim gradovima širom Srbije, da bi se moto klubovi sutra okupili u Lazarevcu, gde tamošnji moto klub „La moto“ organizuje centralno otvaranje sezone i najavu brojnih aktivnosti koje popularni „bajkeri“ organizuju od proleća do jeseni.
 
„Humanitarni aspekt delovanja, kao i stalno ukazivanje na neophodnost poštovanja saobraćajnih propisa i bezbednosti ne samo motociklista, već i svih ostalih učesnika u saobraćaju, opredelili su i Grad Zrenjanin da podrži ovdašnje moto klubove i njihove aktivnosti“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je prisustvovao današnjem okupljanju u centru Zrenjanina i dodao da mu je drago da se danas okupio veliki broj motorista, ne samo iz našeg grada, kao i da su ih Zrenjaninci s pažnjom i znatiželjom ispratili. 
„Sve ovo je lepa promocija i moto sporta i našeg grada, a pre svega, bezbednosti u saobraćaju. Različita moto udruženja su uključena u humanitarne akcije i promocije bezbednosti u saobraćaju koje organizuju i sprovode Grad Zrenjanin i gradske institucije, oni nam daju važnu podršku u našim aktivnostima i mi ćemo, shodno tome, podržavati i njihove akcije u narednom periodu“, poručio je Salapura.
 
 
 
Dugogodišnja aktivna članica i jedan od osnivača moto kluba „Roud flajers“ iz Mužlje Tanja Poša Bokanić izrazila je zahvalnost čelnicima Grada Zrenjanina za podršku, i još jednom istakla da motoristi kroz organizovanje vožnje poput današnje  ukazuju da je bezbednost na prvom mestu.
„Kaciga i odgovarajuća oprema „u fulu“ su prioritet i bez toga ne sedamo na motore, a apelujemo i na vozače motornih vozila da u saobraćaju obrate pažnju na nas. U našem klubu je 60 aktivnih članova, klub postoji i neprekidno radi 20 godina i podsetiću da smo prošle godine bili uspešni domaćini turističkog relija „Kroz Srbiju“ Moto asocijacije Srbije, lep prijem i svečanost imali smo u Gradskoj kući. Ove godine reli će biti ponovo organizovan, ovoga puta u južnoj Srbiji. Učestvovaćemo kao i do sada, aktivni smo, putujemo i vozimo, kao i svi drugi klubovi, širom naše zemlje i okruženja“, istakla je Tanja Poša Bokanić.