"Noćni vukovi" u Zrenjaninu

Članovi ruskog moto kluba “Noćni vukovi”, njih dvadesetak iz Srbije i Republike Srpske, zajedno sa članovima ovdašnjih klubova, među kojima je i klub Road Flyers kao njihov domaćin, obilazili su danas Zrenjanin.

 

 

 

Tom prilikom susreli su se i sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, a nakon srdačnog razgovora na Trgu slobode obišli su zatim i hram “Sv. Arhangela Mihaila” - Rusku crkvu u Tiršovoj ulici.

 

 

Jereji Dejan Bojanić i  Miodrag Stanojević ukratko su ih upoznali sa istorijom ovog zdanja naglasivši da je ova bogomolja, koju su osposobili tadašnji ugledni Rusi, nekada bila kazamat, zatvor za vreme tusrke vladavine.

 

 

- Kada su Rusi došli na ove prostore, od kralja Aleksandra su dobili objekat na upravu i osposobili su ga da bude bogomolja i ostavili su veliki uticaj i trag na kulturu i život ovog grada, budući da su ti ljudi bili veoma ugledni u to vreme. Ove ikone su bile na ikonostasu koji je zamenjen novim - rekao je između ostalog jerej Stanojević.

 

 

 

“Noćne vukove” - Srbija predvodio je Siniša Beljin Lala, a novinarima je rekao da u ovoj, godini pobede i slave (1848 - 1918 - 2018) organizuju i jubilarne vožnje. 

 

 

- Simbolično smo ih povezali sa ovogodišnjim otvaranjem moto sezone, ovde nas ima iz cele Srbije, Republike Srpske, a sa nama su i lokalni klubovi. Pokušavamo da animiramo i probudimo ljude u ovim našim patriotskim pohodima i okruženjima. Trudimo se da obilazimo naše svetinje u ovom regionu, a plan za danas jeste da obiđemo više mesta, da se vidimo sa ljudima. Krećemo ka Crnji, Kikindi, Senti, obićićemo danas Novi Bečej i Srbobran, sutra nastavljamo put kroz Novi Sad i Mošorin gde će biti održana svečana akademija - rekao je Lala naglasivši da čanovi ovog kluba nisu ni za kakve podele, već za zajedništvo.