Održan 22. Sajam zapošljavanja

U organizaciji Grada Zrenjanina i zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, u hali sportova Medison, danas je održan još jedan Sajam zapošljavanja.

 

 

Na ovom, 22. Sajmu učestvovalo je 36 poslodavaca, a traženo je 448 radnika različitih zanimanja: vozači, prodavci, agenti prodaje, menadžeri prodaje, magacioneri, komercijalisti, radnici u proizvodnji, bravari, pekari, mesari, konobari, zidari, tesari, fasaderi, keramičari, armirači, krojači-šivači, i drugi.

 

 

Direktorka pokrajinske Službe zapošljavanja Snežana Sedlar je, nakon oblaska štandova zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima, kazala da zrenjaninska filijala ima jnajbolji učinak od svih filijala na teritoriji Pokrajine, a da je procenat realizacije najbolji u našem gradu.

 

 

- Drago mi je što imamo ovoliki broj poslodavaca. Zrenjanin veoma brzo i ozbiljno rešava pitanje nezaposlenih i za mene je impresivan podatak da je za godinu dana dve hiljade manje nezaposlenih - rekla je ona naglasivši da će ovih dana biti otvoreni i javni pozivi za pokrajinski akcioni plan zapošljavanja, usvojen krajem marta. 

Gradonačelnik Janjić ponovio je da je nezaposlenost najveći problem, ne samo u Zrenjaninu već i na teritoriji cele Srbije.

 

 

- Radili smo u prethodnom periodu da promovišemo Zrenjanin i mislim da smo uspeli, a dokaz tome su i nove kompanije koje su kupile parcele u našim zonama, otvaraju se nove firme , domaće i strane, u devastiranim pogovima, a čuli ste i podatak da je prošle godine nezaposlenost smanjena za dve hiljade. Na teritoriji našeg grada otvoreno je tri hiljade radnih mesta. Što znači da se kod nas zapošljavaju i radnici iz drugih mesta - rekao je gradonačelnik.

Rekao je i da će korejska kompanija otvoriti pogon, septembra ili oktobra ove godine, a da se danas potražuje 448 radnih mesta.

- Mnogo mi je drago da je ove godine, za razliku od prethodnih i mnogo manja gužva na sajmu- dodao je on.

 

  

Prema rečima direktorke NSZ Zrenjanin Tatjane Mijatović ovaj sajam biće zabeležen i po tome što je prijavljen mnogo veći broj poslodavaca i slobodnih poslova u odnosu na ranije godine. 

- Nadamo se da će realizacija biti dobra, pratimo realizaciju šest meseci i nakon toga imaćemo konkretne podatke - rekla je ona.

Mijatović je za petak najavila i Sajam obrazovanja i omladinskog preduzetništva u 11 časova u zrenjaninskom Kulturnom centru.