Potpisan ugovor o sponzorstvu festivala između pozorišta "Toša Jovanović" i kompanije "Gomeks"

Konferencija za novinare povodom predstojećeg 68. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, čiji je domaćin Narodno pozorište "Toša Jovanović" Zrenjanin od 23. do 29. aprila, održana je danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

 

 

Povod za održavanje konferencije bio je potpisivanje ugovora o sponzorstvu festivala između NP "Toša Jovanović" i kompanije "Gomeks", a u ime Grada Zrenjanina konferenciji je prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić

 - Održavanje festivala veoma je značajno za naš grad, posebno kada znamo da smo posle sedam godina uspeli da ga vratimo u naše pozorište, ali i da se mi ovde organizujemo. Važno je i da nam dolaze profesionalna pozorišta u naš grad. Zrenjaninska publika biće u prilici da nekoliko dana gleda odlične predstave pozorišta iz Vojvodine i to jeste sjajna priča za naš grad - rekao je Janjić.

 

 

Ukazao je i to da se iz gradskog budžeta izdvajaju značajna sredstva za funkcionisanje ustanova kulture i kulture uopšte, preko 360 miliona na godišnjem nivou što je zapravo oko 8,5 odsto od ukupnog budžeta, a čime se, kako je rekao, malo koji grad može pohvaliti.

Gradonačelnik je rekao da Zrenjanin jeste na kulturnoj mapi Srbije, i bez festivala, ali da će ta manifestacija svakako umnogome tome doprineti. 

- Zajedno sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom za kulturu realizujemo dva velika projekta: renoviranje u pozorištu, a rešavamo i probleme u muzeju i u pripremi je još nekoliko projekata za naredni period - kazao je gradonačelnik Zrenjanina. 

 

 

Direktor pozorišta Ivan Francuski govoreći o značaju održavanja festivala za naš grad rekao je i da pozorište zahvaljujući Gradu , ali i Kompaniji “Gomeks” spremno dočekuje festival.

- Zahvalio bih se gradonačelniku Janjiću na podršci, a isto tako i Gomeksu koji je i ovog puta naš donator - dodao je on. 

 

 

Vlasnik “Gomeksa” Goran Kovačević izrazio je zadovoljstvo što je Zrenjanin jedan od malobrojnih gradova koji ima ovakvo pozorište.

- Veoma je bitno da imamo ovaj festival, a cilj nam je da privučemo ljude u pozorište. Već nekoliko godina unazad pomažemo pozorište kako bi ono bolje funkcionisalo i naša uloga jeste da ono bude što bolje viđeno - rekao je Kovačević, napominjući da jedan od ciljeva Kompanije “Gomeks” jeste da Zrenjanin zadrži ovaj festival i da se on ubuduće tradicionalno održava u našem gradu.