Rezervati prirode Zrenjanin na Sajmu ekologije u Budvi

Na 23. Sajmu ekologije, održanom u Budvi od 22. do 24. marta, po prvi put je učestvovao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. On je na sajmu promovisao svoje aktivnosti zajedno sa predstavnicima tri zaštićena područja u Vojvodini: Predelom izuzetnih odlika “Karaš-Nera”, Specijalnim rezervatom prirode “Gornje Podunavlje” i Specijalnim rezervatom prirode “Ritovi donjeg Potisja”. U isto vreme, održan je i 44. Sajam hrane i 27. Sajam turizma - METUBES.
 
 
Sajam ekologije je međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa i jedini je u Crnoj Gori. Glavne teme sajma su ,”zelena energija”, industrija reciklaže, upravljanje otpadom, promocija i tržišna valorizacija proizvoda i usluga koje doprinose realizaciji proklamovanih ciljeva održivog razvoja.
 
Na zajedničkom Vojvođanskom štandu promovisali su se Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa proizvođačima hrane i pića iz Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine ispred Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Turistička organizacija Novog Sada i Subotice, Privredna komora Vojvodine sa podizlagačima, zatim JVP „Vode Vojvodine“, Ustanova “Rezevati prirode“ Zrenjanin i JKP “Belocrkvanski komunalac“ iz Bele Crkve.
 
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević obratio se prisutnima na Jadranskom sajmu u Budvi, na ceremoniji svečanog otvaranja i iskazao posebno zadovoljstvo što je ukazana prilika pokrajinskim institucijama da predstave na ovoj smotri svoje aktivnosti i potencijale u različitim oblastima privređivanja, turističke sadržaje kao i potencijale prirodne baštine Vojvodine. 
 
Zapažene medijske nastupe imale su i predstavnice zrenjaninske ustanove “Rezervati prirode“ Mira Dronjak i Mirjana Gavrilović, u vezi sa Specijalnim rezervatom prirode “Ritovi donjeg Potisja“ i problemima u oblasti zaštite životne sredine u našem gradu. Sajmu je prisustvovala i pomoćnica Pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak.