Četiri gradilišta novih proizvodnih pogona u industrijskim zonama ''Bagljaš'' i ''Elemir''

Osim u industrijskoj zoni “Jugoistok”, investitori grade proizvodne pogone i u zonama na zapadnom obodu grada - “Bagljaš” i “Elemir”, gde su trenutno aktivna čak četiri gradilišta. Posebno je značajno što su građevinsko zemljište kupila tri investitora iz Zrenjanina, a četvrti je najveći poslodavac u regionu i ponovo proširuje proizvodne pogone. 
 
 
 
 
Gradilište "Bomist"
 
U industrijskoj zoni “Elemir”, preduzeće “Bomist” gradi stovarište građevinskog materijala sa pratećim objektima, i nakon što je završena izgradnja betonskog skeleta hale u toku su radovi na  podzemnoj infrastrukturi unutar budućeg poslovnog kompleksa. U drugoj fazi predviđena je izgradnja podnog skladišta i silosa za žitarice. U pitanju je zrenjaninska firma specijalizovana za promet građevinskog materijala, utovar i istovar, kao i usluge građevinskim mašinama.    
 
 
 

Gradilište "Transport Berar"
 
Pored “Bomista”, na lokaciji uz nekadašnju “Plinaru”, takođe u zoni “Elemir”, otvoreno je gradilište preduzeća “Transport Berar” iz Melenaca. Na prostoru površine 3,5 hektara, vlasnik najavljuje izgradnju nekoliko objekata, proizvodnu halu, objekte za tehnički pregled vozila, autoperionicu i prateće usluge, a u toku su zemljani radovi i priprema terena za nadzemnu gradnju. Osnovna delatnost ove firme koja radi duže od dve decenije je međunarodni transport robe.   
 
 
 
 
Gradilište "MV Invest"
 
Zrenjaninska kompanija “MV Invest” dva puta je potpisala sa Gradom Zrenjaninom ugovore o kupovini gradskog građevinskog zemljišta, u dve industrijske zone - “Bagljaš” i “Elemir”, a u toku su radovi na izgradnji proizvodne hale na lokaciji “Bagljaš”, prvoj investiciji tog preduzeća koje se bavi izgradnjom stambenih i industrijskih objekata, postavljanjem podzemnih instalacija (toplovodi, gasne i vodovodne instalacije ) i ostalim uslugama iz oblasti građevinarstva, kao i pružanjem usluga građevinskom mehanizacijom.
 
 
 
Najveći poslodavac izvoznik u regionu, sa više od 6.000 zaposlenih, kompanija “Drekslmajer”, ponovo proširuje proizvodne pogone i završava izgradnju hale kojom zatvara dosadašnji dvorišni prostor između proizvodnih hala 1 i 2. Nemački proizvođač setova kablova za automobilsku industriju ovom izgradnjom dobija novih 7.000 kvadratnih metara pokrivenog prostora, čime će pod krovom imati čak četiri ipo hektara. Podsećamo, “Drekslmajer” je krajem prošle godine obeležio deceniju od početka rada u Zrenjaninu.