Maturanti poslali najlepšu sliku grada Zrenjanina

Tradicionalno, zrenjaninski maturanti odigrali su danas na glavnom gradskom trgu maturantski ples-kadril, kojim su i simbolično obeležili završetak srednjoškolskog obrazovanja. Plesalo je 1.205 maturanta, pred velikim brojem okupljenih Zrenjaninaca, a njih je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić poželevši im uspeha u daljem školovanju i životu.
 
 
 
 
Gradonačelnik je tom prilikom rekao i da maturanti ovim plesom šalju jednu od  najlepših slika iz našeg grada. Koordinator plesa u Zrenjaninu i ovoga puta bila je Nikoleta Vidaković, uz podršku Grada Zrenjanina.
 
Maturanti su izveli koreografiju sa narandžastim kišobranima i majicama - narandžaste (devojčice) i zelenim (dečaci), sa simbolima Grada, koji je podržao organizaciju ovog događaja.
 
 
 
 
Nakon plesa, u ”Kino bašti” maturanti organizuju humanitarnu žurku, a sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je za  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR. 
 
Zrenjanin se prvi put u ovu manifestaciju evropskih razmera - "European quadrille dance festival" - uključio 2007. godine i od tada svake godine više od hiljadu učesnika, istovremeno kad i njihovi vršnjaci u brojnim drugim gradovima, pleše tačno u podne.