Najavljen "ZRok vikend"

Povodom održavanja manifestacije "ZRok vikend" na kojoj će, u petak i subotu uveče na glavnom gradskom trgu, nastupiti dvanaest zrenjaninskih rok bendova održana je danas u Multimedijalnoj sali konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Čedomir Janjić, Vladimir Đurić programski direktor Kulturnog centra Zrenjanin i predstavnici bendova.
 
 
 
Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Janjić je rekao da Zrenjanin ima mnogo dobrih bendova, ali, da nažalost nema mnogo prilika da ih i čujemo. 
 
- Prethodnih godina imali smo priliku da slušamo mnogo kvalitetnih bendova sa strane, a “ZRok vikend” će svakako biti nešto što će obeležiti godinu i što bi trebalo da postane tradicija - rekao je gradonačelnik zahvalivši se svima koji su se odazvali pozivu i prihvatili učešće. 
 
Napomenuo je i da će ovog vikenda biti organizovani i brojni programi u sklopu manifestacije “Noć muzeja”.  
 
 
 
Vladimir Đurić rekao da je ideja bila da se svim zrenjaninskim bendovima na rekonstruisanom trgu i dobroj opremi omogući nastup kako bi publici prikazali ono što trenutno rade. 
 
- Prema nekim informacijama, u gradu trenutno radi oko dvadesetak bendova, međutim, ne postoji dovoljno mesta gde oni mogu da se predstave. Ovo je lepa prilika da prikažemo presek zrenjaninske scene - rekao je Đurić koji se takođe zahvalio svima koji su se odazvali pozivu za učešće na “ZRok vikendu”, kao i medijskim sponzorima i prijateljima koji su pomogli realizaciju.
 
- Za petak, 18. maj, predviđen je malo čvršći zvuk, a ja pozivam sve koji vole naše bendove da dođu obe večeri i steknu sliku o zrenjaninskoj rok sceni i da se lepo provedemo - rekao je on.
 
 
 
Na današnjoj konferenciji govorili su i predstavnici bendova - učesnika “ZRok vikenda”.