Nemeš i Kadžaja vicešampioni Evrope - čestitka gradonačelnika

Rvači zrenjaninskog “Proletera” i reprezentativci Srbije Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja osvojili su srebrnu medalju na juče završenom Evropskom prvenstvu, održanom u ruskom gradu Kaspijsku. U kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom, Nemeš je u finalu poražen od domaćeg rvača Vlasova, dok je Kadžaju u kategoriji do 97 kilograma u finalu savladao Aleksanjan iz Jermenije.
 
Kao aktuelni svetski šampion, Nemeš je do evropskog srebra stigao posle četiri pobede. Prvo je savladao Hrvata Etlingera sa 4:0, u osmini finala deklasirao je Belorusa Kiloua sa 7:0, a u četvrtfinalu je bio ubedljiv protiv Mađara Lerinca, trostrukog prvaka Evrope. Za plasman u finale naš rvač je savladao Šveđanina Kesidasa. 
 
 
Gruzin Kadžaja, koji nastupa za RK “Proleter” i reprezentaciju Srbije, na putu do finala savladao je Bugarina Ivana Barjakova 3;1, Azerbejdžanca Orhana Nurijeva 3:1, prvaka sveta Mađara Balaža Kiša 7:3 i to posle tri poena zaostatka, kao i Nemca Ramzina Azisira 3:1.
 
Čestitke Viktoru Nemešu i Mihailu Kadžaji povodom još jednog velikog sportskog uspeha uputio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a čestitkama se pridružio i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.
 
“Sportski Zrenjanin ponosan je na još jedan vaš uspeh i značajan rezultat, kojim ste nastavili kontinuitet osvajanja medalja na najvećim rvačkim takmičenjima, ali i ponovo dokazali da rvački sport u našem gradu i našoj zemlji pripada samom evropskom i svestkom vrhu. Iskreno vam čestitamo na osvojenim medaljama i želimo da nastavite s uspesima i na narednim nastupima”, poručili su Nemešu i Kadžaji gradonačelnik Janjić i predsednik Skupštine grada Mitrović.