NIS-ov ''karavan'' društvene odgovornosti posetio Zrenjanin

NIS-ov “karavan” društvene odgovornosti “Zajednici zajedno” kao drugu zaustavnu tačku na svom putu kroz gradove i opštine partnere izabrao je danas Zrenjanin.
 
Kompanija NIS i Grad Zrenjanin svečano su proslavili desetogodišnjicu NIS-ovog programa “Zajednici zajedno” i isto toliko godina uspešne saradnje. Na obostrano zadovoljstvo, pomenuti jubilej ovekovečen je u najstarijoj pozorišnoj sali u Srbiji, Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, centru kulturnog života Srednjobanatskog upravnog okruga. Kompletnu scenu ovog pozorišta kompanija NIS rekonstruisala je upravo u okviru programa “Zajednici zajedno” i time baroknoj lepoti pridodala novo ruho.
 
 
 
Svečanosti su prisustvovali Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, Salavat Munipov, glavni inženjer Bloka Servisi kompanije NIS, predstavnici NIS-a, kao i mnogobrojni nosioci projekata realizovanih tokom desetogodišnje saradnje.
 
Gradonačelnik Janjić kazao je da je u Zrenjaninu, tokom saradnje u programu “Zajednici zajedno” realizovano ukupno 139 projekata i uloženo preko 123 miliona dinara.
“To je svakako za respekt i lepo je u svojoj sredini imati ovako društveno odgovornu kompaniju. Mi, Zrenjaninci, čestio ističemo da je “Naftagas” ovde i osnovan, što i jeste tako, i sada je jedan NIS-ov pogon lociran u našem gradu. Malo je kompanija u našem gradu, čak mogu da kažem da nema nijedne kao što je NIS, koja toliko i u kontinuitetu ulaže u sport, kulturu, obrazovanje, uopšte u našu zajednicu. Ja sam im na tome zahvalan i siguran sam da ćemo nastaviti ovu saradnju i narednih godina i decenija, i da će ona biti još uspešnija”, kazao je gradonačelnik na današnjoj svečanosti.
 
 
 
Kako je istaknuto, podrška socijalno ugroženim grupama, boljoj socijalizaciji i inkorporaciji osoba sa invaliditetom u društvenu sredinu, opremanje i rekonstrukcija kulturnih ustanova, afirmacija sportskih aktivnosti i revitalizacija sportske infrastrukture, ulaganje u nauku i obrazovanje, stipendiranje mladih talenata, podrška kulturnim manifestacijama, ekološki projekti, izgradnja i uređenje igrališta, parkova i vrtića, jedan su deo NIS-ovog doprinosa poboljšanju uslova života ove lokalne zajednice i njenih žitelja.
 
Prisutnima se obratio i Salavat Munipov, glavni inženjer Bloka Servisi kompanije NIS, koji je rekao da je ulaganje u zajednicu i u projekte za njeno unapređenje strateško opredeljenje kompanije.
“Grad Zrenjanin je naš partner od početka sprovođenja ovog programa. U skladu s našim potrebama NIS je u Zrenjaninu potpomogao otvaranje akreditovanog studijskog programa “Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa” na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin”, kao i odeljenja trogodišnjeg obrazovanja na smeru “Rukovalac postrojenjima za dobijanje nafte i gasa” Tehničke škole. Kompanija NIS u ovom gradu ima i savremeni trening centar, čija su vrata otvorena učenicima i studentima navedenih obrazovnih institucija. Nastavićemo i dalje da ulažemo u grad Zrenjanin i projekte koji unapređuju zajednicu i čine je boljom”, poručio je Munipov.
 
 
Značajan je podatak da je tokom 2017. godine samo u oblasti sporta NIS podržao 4 projekta u Zrenjaninu i uložio 12.5 miliona dinara u njihovu realizaciju. Nadalje, kao kompanija čiji je značajan deo poslovanja smešten na teritoriju grada Zrenjanina, idući u skladu sa svojim poslovnim potrebama, 
 
U kulturno-umetničkom delu današnjeg programa nastupili su Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, mladi umetnici iz zrenjaninske OŠ “2. oktobar”, kao i najmlađi članovi ansambla KUD “Klek”.