Obeležen dan Osnovne i srednje škole ''9. maj''

Već po tradiciji, učenici i nastavnici zrenjaninske Osnovne i srednje škole “9. maj”, njihovi gosti i prijatelji, svečano su u Kulturnom centru Zrenjanina obeležili dan škole. Razigrano i veselo, uz igru, ples, pesmu, recitovanje, učenici škole pokazali su svoje umeće, a pridružili su im se u tome i drugari iz drugih zrenjaninskih škola. 
 
 
 
Na samom početku svečanosti prikazan je promotivni film o najznačajnijim aktivnostima škole i njenih učenika u proteklih godinu dana, da bi potom prisutne pozdravila direktorka škole Snežana Vukić. U ime Grada Zrenjanina obratio se pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je preneo i pozdrave gradonačelnika Čedomira Janjića. 
“Želim da vam čestitam 52. rođendan i nadam se da će ovakvih rođendana biti još mnogo, da ćemo i kroz promotivne filmove, poput ovog što smo videli, moći da se upoznamo sa mnogim aktivnostima i prelepim stvarima koje ste učinili za svoju školu, ali i za naš grad. Grad Zrenjanin pruža podršku svim vašim ambicioznim, ali realnim aktivnostima koje realizujete i tako će sigurno biti i u narednom periodu. Radujem se i našim budućim druženjima, i manifestacijama koje organizujete, kao što su predstojeći “Majski kotlić” i inkluzivne ige”, poručio je slavljenicima pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.      
 
 
 
 
U nizu aktivnosti u koje su uključeni učenici OSŠ “9. maj” i Dnevnog centra “Naša priča”, već u četvrtak, 10. maja, sledi učešće na manifestaciji “Evropsko selo”, gde će ta škola predstavljati Republiku Austriju. Deo programa koji će tada videti svi naši sugrađani danas su predstavili u Kulturnom centru Zrenjanina. 
 
Obeležavanju dana škole prisustvovali su i doskorašnja direktorka, sada načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, član Gradskog veća Slaviša Vlačić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić.