Obeležena slava hrama i naselja ''Bagljaš''

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima danas je u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u naselju “Bagljaš”, prisustvovao liturgiji povodom hramovne i slave stanovnika “Bagljaša” Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se sve veći broj ljudi okuplja u ovom hramu i što se vera vraća u narod. 
- Bagljaš zaslužuje jedan ovakav verski objekat, mi ćemo se potruditi, kao što smo to činili i u prethodnom periodu, da ovaj objekat bude u funkciji i da se radovi na završetku što pre obave - rekao je on.
 
 
 
 
Svetu liturgiju služili su sveštenici Srpske pravoslavne crkve Eparhije banatske, a nakon liturgije obavljeno je i rezanje slavskog kolača. 
Kum hramovne slave, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura predao je kumstvo Jeleni Jerković koja je istakla da je biti kuma veliko zadovoljstvo, privilegija i čast. 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, navodeći da je i sam stanovnik naselja Bagljaš, podsetio je da je izgradnja hrama počela 2011. godine i ukoliko se gradnja bude nastavila ovim tempom, uz podršku lokalne samouprave i svih žitelja naselja - mesnih zajednica “Sonja Marinković” i “Veljko Vlahović”, čiji je ovo i zajednički praznik, da će hram biti završen u što skorijem vremenu.
 
 
 
 
On je rekao da je pre dve godine, odlukom saveta obe mesne zajednice, Vaznesenje Gospodnje ustanovljeno kao slava obe mesne zajednice, odnosno celokupnog naselja "Bagljaš".
- U skladu s tim doneli smo odluku da se svake godine zaslužnim kolektivima i pojedincima dodeljuju plakete kao doprinos za afirmaciju i razvoj naselja "Bagljaš". Ove godine dobitnici su Aleksandar Stevanov, sportista veteran koji je osvojio bronzanu medalju na svetskom prvenstvu veterana u košarci, Organizacija Crvenog krsta "Bagljaš" koja svojim socijalno humanitarnim aktivnostima pomaže našim najugroženijim sugrađanima, kao i Mešoviti hor “Panonika” - rekao je Salapura.