Obeleženo 40 godina Kulturnog centra Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovao je danas svečanom obeležavanju 40 godina rada i izgradnje Doma mladosti, današnjeg Kulturnog centra Zrenjanina.
 
Gradonačelnik je rekao da je ovo veoma značajan jubilej kojim se ne može pohvaliti veliki broj ustanova.
 
- Nije mala stvar kada četrdeset godina obeležavamo u ovakvoj ustanovi koju godišnje poseti preko sto hiljada ljudi. Mislim da je to na ponos i vama zaposlenima, kao i svima nama u gradu Zrenjaninu. Naravno, uvek želimo više i bolje i nadam se da ćemo sledeće godine moći da kažemo da će posetilaca biti i više. Širimo pozitivnu atmosferu i pozitivne vesti - rekao je on čestitajući zaposlenima, uz želju da se ovakvi jubileji obeležavaju i ubuduće.  
 
 
 
U sklopu programa obeležavanja ovog značajnog datuma kako za samu ustanovu tako i za Zrenjanince i Zrenjaninke koji su stvarali, negovali, organizovali i odrastali uz kulturni život ove značajne ustanove, pored gradonačelnika Janjića, obratili su se i direktor ove institucije Goran Marinković, programski direktor Vladimir Đurić i Darko Bjeloglav iz kompanije PerSu koja je pre nekoliko dana potpisala sporazum o saradnji koji podrazumeva i donaciju vrednu dva miliona dinara.
 
 
 
Marinković je kazao da Kulturni centar čine ljudi koji su svih ovih godina na tom mestu radili, kao i umetnici koji su izlagali svoja umetnička dela. 
 
- Kulturni centar osnovan je 1978. godine kao Dom mladosti i sve do 1998. godine programske aktivnosti bile su oslonjene na mlađu populaciju, međutim, vreme i društvene promene učinili su da se naši životi promene, tako da se ovde danas sažimaju svi aktuelni tokovi stvaralaštva. Kulturni centar je danas multifunkcionalni prostor gde se odvijaju različiti programi - rekao je on. 
 
Marinković je dodao da je tokom prošle godine organizovano preko 400 programa, kojima je u Kulturnom centru prisustvovalo preko 110.000 posetilaca. 
 
 
 
Tokom današnje svečanosti uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama, a zahvalnica je dodeljena i gradonačelniku Janjiću. Svečanost je uveličao i nastup Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra.