Otvoreni dan na aerodromu Ečka, u subotu, od 12 časova - druženje i aero-miting

Najveći privatni centar za obuku pilota u Srbiji „Prince Aviation“ i aero-klub „Falcons“ organizuju Otvoreni dan na aerodromu Ečka u subotu, 26. maja u periodu od 12:00 do 17:00 časova.
 
Kako prenosi vazduhoplovni portal Srbije “Tango Six”, ideja otvorenog dana je upoznavanje šire javnosti sa pilotskim pozivom i sportskim vazduhoplovstvom.
 
 
 
Plan manifestacije (foto: portal Tango Six https://tangosix.rs/2018/22/05/najava-otvoreni-dan-na-aerodromu-ecka/)
 
- Publici će biti predstavljena flota i mogućnosti centra za obuku pilota „Prince Aviation“ kao i letački program aero-klubova „Galeb“, „Falcons“ i „Avijatičar“. Avioni koji će učestvovati u letačkom programu su Cessna 172 (letenje u formaciji), Piper Seminole PA-44, Galeb G-2GL, Zlin 526F i Pipistrel Sinus. Letački program je predviđen od 13:00 do 15:00 časova. U slučaju loših meteo uslova manifestacija će biti odložena - navodi se na porrtalu.
 
Organizatori ističu da cilj okupljanja u subotu nije samo klasični aero-miting, već će to biti najveće druženje u srpskoj generalnoj avijaciji. U skladu s tim, pozivaju se i Zrenjaninci da u subotu u što većem broju posete ovu manifestaciju.