Ples predškolaca na Trgu slobode

Šest  stotina budućih prvaka danas je na Trgu slobode odigralo zajednički ples, pod nazivom "Zdravo svete", uz podršku svojih vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković.
 
 
Pre nastupa, gradonačelnik Čedomir Janjić pozdravio je najmlađe Zrenjanince, istakavši da je ovo još jedna lepa slika našeg grada:
- Mi smo danas veoma ponosni na vas, ovim smo poslali najlepšu sliku iz našeg grada, sa Trga slobode koji je najlepši kada je ispunjen našim najmlađim sugrađanima. Želim vam srećan polazak u prvi razred, a vašim roditeljima da uživaju u svakom trenutku sa vama - rekao je Janjić.
 
 
Predškolci obučeni u narandžaste i zelene majice , a uz muziku Marka Pejčića i Igora Dunđerskog, prikazali su uvežbane korake, zabavili brojnu okupljenu publiku i simbolično obeležili početak školskog doba. Nakon završenog plesa, na bini su nastupili horovi “SuperNova” i hor “Predškolske ustanove”
 
 
U plesu su učestvovala deca iz 16 vrtića iz Predškolske ustanove Zrenjanin, a koreografiju su spremali prethodna dva meseca.
 
“Ovo je jedinstveni projekat Grada Zrenjanina, mi smo ga naravno zaštitili kao autentičan. U saradnji sa Gradom i u razgovoru sa gradonačelnikom proistekla je ideja za ples predškolaca koju smo dalje realizovali. Takođe, želeli smo i da muziku i tekst urade ljudi iz našeg grada. Za sledeću godinu najavljujemo još zanimljiviju organizaciju, sa decom iz hora i uz muzičke instrumente na bini i nadamo se da će se uključiti i predškolci sa cele teritorije Grada”, rekla je koordinadorka plesa Nikoleta Vidaković.