Promovisan almanah "Zrenjaninski sport 2017"

Promocija sportskog almanaha ”Zrenjaninski sport 2017”, koji obuhvata tekstove i fotografije objavljene tokom godine na sportskim stranama lista "Zrenjanin", održana je danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, a događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.
 
 
 
On je kazao da je promocija petog izdanja almanaha, koji je Sportski savez grada Zrenjanina pripremio zajedno sa nedeljnikom "Zrenjanin“ i uz podršku Gradske narodne biblioteke, zakazana za danas, na Međunarodni dan fizičke aktivnosti i kretanja.
 
- Važno je da imamo trajni zapis o zrenjaninskom sportu, da rezultati zrenjaninskih sportista ostanu u dokumentovanoj formi, jer Zrenjanin jeste grad sportova i to će i biti ubuduće – rekao je Salapura. 
 
 
 
Osim njega, na današnjoj promociji govorila je i Biljana Mandić, urednica sportskih strana u tom nedeljniku, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, članica Olimpijskog komiteta Srbije Miroslava Najdanovski, direktor Javne ustanove "Sportski objekti“ Bojan Mijatov i direktor i glavni i odgovorni urednik lista "Zrenjanin“ Dalibor Bubnjević.
 
Biljana Mandić je kazala da su pored novinara koji su pratili sportske događaje za postojanje almahana najzaslužniji zrenjaninski sportisti koji su postizali značajne rezultate na takmičenjima.