Evropski inkluzivni turnir u odbojci, od 6. do 10. juna u Zrenjaninu

Povodom predstojećeg Evropskog inkluzivnog turnira u odbojci u Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorilivpomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević i profesor Milorad Đondrić predsednik kluba za osobe sa intelektualnom ometenošću Morava iz Čačka.
 
 
Kako je rečeno, manifestacija će biti održana od 6. do 10. juna u “Kristalnoj dvorani” i hali “Medison”, u organizaciji Specijalne olimpijade Srbije, posvećene sportskim aktivnostima osoba sa intelektualnom ometenošću, a okupiće više od 140 takmičara i trenera, iz 10 zemalja.
 
Globalni ambasador Specijalne olimpijade je naš proslavljeni reprezentativac Vladimir Vanja Grbić.
 
 
Pomoćnik Salapura je rekao da je Zrenjanin grad sportskih manifestacija i da bi, ukoliko bi postojala nagrada za inkluziju i inkluzivnu lokalnu zajednicu, Zrenjanin sigurno bio dobitnik.
 
- To kažem jer pored ovog turnira, Zrenjanin ima i “Inkluzivne igre bez granica” koje organizujemo unazad sedam godina, kao i inkluzivne kampove, a ove godine dobitnici smo i prekograničnog projekta “Inkluziv art”, zajedno sa partnerima iz Rumunije - rekao je Salapura navodeći da je organizacija ovakvih događaja zapravo promovisanje inkluzije i uključivanja osobama sa intelektuanim poteškoćama u sve sfere društva.
 
 
Svečano otvaranje je zakazano za 7. jun u 18 časova na platou ispred Gradske kuće u Zrenjaninu.