Gradonačelnik u obilasku bazena i Peskare: završne pripreme pred početak sezone

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima obišao je danas gradske bazene Sportskog centra “Jug” na Šećerani i kupalište “Peskara”, na kojima su u toku završne pripreme pred zvaničan početak kupališne sezone, u petak, 15. juna. Gradonačelnik se uverio u spremnost objekata da prime kupače, ali i upoznao s novim sadržajima koji će dodatno doprineti prijatnijem boravku Zrenjaninaca i njihovih gostiju na gradskim plažama. 
 
 
 
 
Na Peskari se danas, zahvaljujući kompaniji NIS, postavlja talpa na novom delu plaže, pored terena za odbojku na pesku. Na tom delu plaže postavljen je i novi mobilijar, suncobrani, klupe i tuš-kabine, a gde god je potrebno nasipaju se i nove količine peska, što će značajno povećati raspoložive kapacitete gradskog kupališta. Uključujući se direktno u program Radio-televizije Srbije, gradonačelnik je istakao da je u poslednjih nekoliko sezona grad uložio značajna sredstva u opremanje kupališta i uvođenje novih sadržaja, koji će omogućiti bezbedno prisustvo i posetu do 10 hiljada kupača na dnevnom nivou.
 
 
 
 
“Danas je ovde stigla i talpa, koju je donirao NIS i kom sam zahvalan na tom poklonu. Ove godine proširujemo kapacitete plaže i praktično ih udvostručujemo. Brojka od deset hiljada posetilaca, koliko mislim da ćemo ovde moći da primimo, je zaista ozbiljna i gledaćemo da zadovoljimo sve potrebe Zrenjaninaca, zajedno s našim kompleksom bazena na Šećerani. Na Peskari će raditi i osam spasilaca, svakog dana od 10 do 20 časova, što je takođe važno i bezbednosti kupača pridajemo posebnu pažnju, a plaža će biti pod adekvatnim obezbeđenjem svih 24 časa”, kazao je Janjić i dodao da će i plaža na reci Tisi i izletište kod Žabaljskog mosta takođe biti uređeni i spremni za predstojeću sezonu. 
 
 
 
 
“Mislim da ćemo moći da ponudimo Zrenjanincima jedno dobro leto, sa dobrim izborom za osveženje i provod, a posebno je značajno što su svi sadržaji na Peskari i na Tisi besplatni, a na bazenima je cena ulaznica, mogu slobodno kažem, simbolična i to je ono na šta sam ja veoma ponosan. U nekim drugim gradovima to se znatno više naplaćuje. Mi smo ove godine uložili sedam miliona dinara u naša izletišta, prošle godine četrnaest miliona, pretprošle takođe ne mala sredstva, tako da grad realizuje ozbiljna ulaganja kako bi naši sugrađani mogli da što sadržajnije provedu vreme i uživaju na gradskim kupalištima u Zrenjaninu, ali i da ih posećuju ljudi sa strane, što je isto značajan podatak”, naglasio je gradonačelnik. 
 
 
 
O spremnosti bazena za početak sezone govorio je direktor Javne ustanove “Sportski objekti Zrenjanina” Bojan Mijatov, najavivši otvaranje kapija za petak, 15. jun. Podsetio da je cena karata za odrasle 170 dinara, a za decu od 5 do 12 godina je 80 dinara. To je cena dnevne ulaznice i za studente, uz prikazan indeks. Za mališane do pet godina ulaz je besplatan.
“Pripremni radovi se završavaju, jutros su Zavodu za javno zdravlje dati na analizu i uzorci vode iz bazena, do petka će biti poznati, ispravnost vode će biti garantovana, a posetioci će u petak, subotu i nedelju moći da borave na bazenu besplatno i upoznaju sa sadržajima koji ih ovde očekuju tokom leta. U funkciji će biti i tereni za mali fudbal, odbojku, stoni tenis, uz uobičajenu ponudu hrane i pića i naši sugrađani će moći da uživaju u boravku na ovom prostoru. Radno vreme bazena biće od 11 do 19 časova, a vikendom od 10 do 19 časova. Razmišljamo i o produženju radnog vremena”, kazao je Mijatov nakon današnjeg obilaska otvorenih bazena s gradonačelnikom i njegovim saradnicima.