Janjić i Munipov istakli dobru saradnju NIS-a i Grada Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i glavni inženjer Bloka “Servisi” kompanije NIS Salavat Munipov istakli su danas izuzetno dobru saradnju između te kompanije i Grada Zrenjanina, prilikom posete gradskom kupalištu “Peskara” koje sutra i zvanično počinje s radom u ovoj sezoni.
 
 
 
Zahvaljujući angažovanju NIS-a, postavljena je talpa namenjena kupačima na novom, proširenom delu “Peskare”, a celokupan prostor oko terena za odbojku na pesku poprimio je sasvim nov izgled i prilagođen je boravku velikog broja posetilaca. O tome je govorio danas i gradonačelnik Janjić.
- Mislim da će ovako uređena “Peskara” privući ne samo veći broj naših sugrađana nego ranije, već i posetioce iz drugih mesta. Proširili smo kapacitete, praktično ih udvostručili i očekujemo da ovde može da se smesti do deset hiljada kupača, što je ozbiljan broj za ovakvo izletište. Naravno, zahvaljujem se NIS-u što su nam pomogli postavljanjem ove talpe koja će sigurno biti zanimljiva svim kupačima - kazao je gradonačelnik i za sutra najavio početak kupališne sezone na svim gradskim objektima te namene.
 
 
 
- Od sutra su ovde i spasioci i obezbeđenje, u funkciji će biti i novi mobilijar, toaleti, kabine za presvlačenje, tu su i klupe, novi suncobrani od trske, nasute su na prostoru nove plaže velike količine peska, uređena je u potpunosti i dosadašnja plaža i ja pozivam sve Zrenjanince da ovih dana, čim posluži vreme, dođu na “Peskaru”. Predvideli smo ovde mnogo sadržaja tokom leta i   mislim da će svi posetioci biti i iznenađeni i zadovoljni. Nadam se dugom, lepom i uspešnom letu - istakao je Janjić.  
 
 
 
Glavni inženjer Bloka “Servisi” NIS Salavat Munipov rekao je da je jedan od prioriteta kompanije da izgradi partnerske odnose sa svim zajednicama u kojima posluje. 
- Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su odnosi između naše kompanije i Grada Zrenjanina odlični i da su prerasli u višegodišnje prijateljstvo. Zrenjanin nije samo važan grad za poslovanje NIS-a, već želimo i da doprinesemo ekonomskom i opštem razvoju grada, i s tim ćemo nastaviti i u budućnosti. Mi takođe želimo da “Peskara” bude omiljeno mesto Zrenjaninaca i koristim priliku da svim posetiocima poželim uspešnu letnju sezonu i prijatne trenutke provedene na ovom kupalištu - poručio je Munipov. 
 
 
 
Zajedno sa gradonačelnikom, u obilasku “Peskare” bili su danas i pomoćnici Duško Radišić i Dragan Ćapin, načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Dragan Kravarušić i predstavnici Gradske stambene agencije i Turističke organizacije Grada Zrenjanina.