Prijem za takmičare SOŠOV-a

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić upriličio je danas u Gradskoj bašti prijem za nastavnike i učenike, osvajače medalja na nedavno održanoj Sportskoj Olimpijadi školske omladine Vojvodine (SOŠOV 2018) u Novom Sadu. 
 
Pozdravljajući ih gradonačelnik je rekao da je za njega velika čast što su naš grad reprezentovali na pravi način. 
 
 
- Čak devedeset četiri medalje na jednom takvom takmičenju, i ne znam ko na to ne bi bio ponosni. Sigurno su na vas zato ponosni i vaši roditelji, nastavnici, profesori, kao i svi mi. Čuo sam razne utiske sa takmičenja, a Grad Zrenjanin će se potruditi da naredni SOŠOV bude ovde kod nas, u Zrenjaninu, jer, mislim da možemo da budemo dobri domaćini, da ne kažem i bolji, kao što ste vi bolji takmičari od sve vaše konkurencije - rekao je gradonačelnik Janjić čestitajući im i zahvalivši im se na uspehu. 
 
 
 
U ime učesnika danas se obratila jedna od učenica, Rada Perović iz Zrenjaninske gimnazije, koja je navela da je bilo teško, ali da su od svih ekipa uspele da osvoje treće mesto.
 
- Želela bih da se zahvalim svojim saigračicama i Gradu Zrenjaninu koji nas je podržao u svemu ovome - rekla je ona. 
 
Profesor Nenad Stojanov, u ime profesora i nastavnika, takođe se zahvalio svima koji su omogućili učešće na SOŠOV-u - Gradu Zrenjaninu, Savezu za školski sport, učenicima i posebno kolegama koji su, kako je rekao, uložoli sebe.
 
- To što vidim ovako veliki broj dece ovde, sigurno je i velika zasluga mojih kolega - dodao je Stojanov.  
 
 
Sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina, Jovan Lekić zahvalio je na današnjem prijemu u ime svih nagrađenih i njihovih nastavnika i profesora. 
 
Kako je naveo, Zrenjanin je predstavljalo 446 učenika i učenica (281 iz osnovnih škola i 165 iz srednjih škola) i 43 profesora fizičkog vaspitanja.  
 
Sva ova deca i profesori su iz 37 osnovnih i srednjih škola ili 19 naseljenih mesta iz opštine Zrenjanin i samog grada Zrenjanina.
 
Učestvovalo je i dvoje dece iz OŠ i SŠ “9. Maj” u kategoriji 5. – 6. razred u trci na 60 metara u Atletici.
 
 
Ukupno za naš grad osvojeno je 94 medalje u 13 sportova i to 26 zlatnih, 37 srebrnih i 31 bronzana medalja.
 
Najuspešnija osnovna škola iz našeg grada je OŠ “Petar Petrović Njegoš“ sa osvojenih 11 medalja a najuspešnija srednja škola je Zrenjaninska gimnazija sa osvojenih 11 medalja.
 
Za sve učenike Grad je obezbedio majice.