Sprečavanje zloupotrebe “dece ulice”

Radni sastanak na osnovu inicijative Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je pokrenulo inicijativu za sprečavanje zloupotrebe „dece ulice“održan je danas u Gradskoj kući. 
 
Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Saša Santovac, direktorka Centra za socijalni rad, kao i predstavnici policije.
 
 
Santovac je rekao da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pokrenulo inicijativu prema svim lokalnim samoupravama o tome da se spreči zloupotreba dece.
 
- Aktivnost se naziva "deca ulice", a cilj je da svaku zloupotrebu dece od strane određenih starijih osoba spreči. Ono što moram da konstatujem je da grad Zrenjanin nema organizovane grupe koje se bave zloupotrebom dece i to je razlika u odnosu na druge veće gradove, sa ovim aktivnostima u narednom periodu možemo eventualne zloupotrebe da sprečimo - rekao je on. 
 
 
Naveo je da su danas dogovoreni i dalji kroaci - da se održavaju sastanci između predstavnika grada, Centra za socijalni rad, PU, Komunalne policije i predstavnika zdravstvenih ustanova sa teritorije grada i da intenziviramo aktivnosti. 
 
- Pozivam sve medije da se uključe u ovu kampanju, jer svako dete ima pravo na svoje detinjstvo i niko nema pravo da ga zloupotrebljava zarad svojih aktivnosti. Grad Zrenjanin  će i u narednom periodu raditi na ovim aktivnostima da nam se ne bi dešavale stvari kao što je to slučaj u većim gradovima u Srbiji - kazao je Santovac.